Development

Branche
Agriport A7

Microsoft 'past planning aan' in Noord-Holland

Bouw datacentra staat ter discussie

© Middenmeer.nl
21 oktober 2016

Bouw datacentra staat ter discussie

Microsoft heroverweegt zijn plannen voor de bouw van grote datacentra op terrein Agriport A7 te Middenmeer in de kop van Noord-Holland. Dit meldt dagblad De Gooi- en Eemlander dat na tips op onderzoek is uitgegaan.

De krant kreeg te horen dat groepen werknemers van toeleverende bedrijven zoals aannemers opeens naar huis waren gestuurd. Desgevraagd verklaarde hoofdaannemer Mace uit Groot-Brittannië dat er bij zulke grote projecten altijd wel een verandering in de planning optreedt. Van het naar huis sturen van grote groepen bouwvakkers was niets bekend. Ook Microsoft in de VS hulde zich in stilzwijgen.

Inmiddels heeft het bedrijf de volgende reactie gegeven: "We are adjusting the timing for a number of projects, including one in Middenmeer. Our commitment to a cloud-first world remains unchanged and we will continue to expand our cloud infrastructure to meet growing customer demand.” Wat vertaald neerkomt op: "We passen de timing van een aantal projecten aan, inclusief dat in Middenmeer. De 'cloud-first wereld' blijft bij ons bovenaan staan en we zullen onze cloud blijven uitbreiden zolang klanten daarom vragen".

 

Het gaat allemaal om het terrein Agriport A7 in Middenmeer, waar Microsoft een claim heeft liggen op een aantal hectares. Die zijn bedoeld voor de bouw van cloud-datacentra, waarvan er inmiddels een is gerealiseerd. Een tweede centrum is nu in aanbouw. Of de verdere plannen die Microsoft met het gebied had doorgaan, is niet bekend.

Dat de planning wordt bijgesteld zou te maken kunnen hebben met de financiële resultaten van de onderneming. Microsoft heeft afgelopen kwartaal een lagere winst geboekt dan een jaar eerder, op een nagenoeg stabiele omzet. Het concern boekte opnieuw vooral voortgang bij de levering van software via de cloud.

Microsoft meldde donderdag een omzet van 20,5 miljard dollar over het eind september afgesloten kwartaal, het eerste van zijn gebroken boekjaar. Dat was 100 miljoen dollar meer dan een jaar eerder. De operationele winst zakte met 10 procent naar 5,2 miljard dollar. De nettowinst lag met 4,7 miljard dollar ruim 4 procent lager dan een jaar geleden. De opbrengsten van de clouddivisie stegen met 8 procent naar 6,4 miljard dollar.

In Noord-Holland heeft Microsoft een prima plek gevonden, met voldoende elektrische energie, directe toegang tot de wereldwijde netwerken en groententelers die de restwarmte van de servers willen afnemen voor het verwarmen van hun kassen. De exploitanten van Agriport A7 laten weten dat er nog meer gegadigden zijn voor de bouw van grote datacentra op het terrein.

Lees meer over
Lees meer over Development OP AG Intelligence
3
Reacties
daytona rolex or rose replique 03 maart 2017 15:28

cartierlovejesduas ? ya no te enojes para que vivas muchos años cuídate bye ?
[url=http://www.movement-watch.cn/]daytona rolex or rose replique[/url]

Kurdy 21 oktober 2016 10:53

Gooi- en Eeemlander? Noordhollands Dagblad, toch?

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.