Innovatie & Strategie

Branche
Microsoft

Microsoft pareert cloudkritiek met economische pitch

Microsoft zorgt voor groei en winst, aldus IDC-onderzoek in opdracht van Microsoft.

© Salt Security
23 november 2022

Bedrijven kunnen de huidige, onzekere tijden trotseren met een sterke, digitale strategie, stelt Microsoft die daarbij een belangrijke rol ziet voor zichzelf en zijn partners. "Microsoft-partners zorgen voor innovatie en groei in Europa in tijden van economische tegenwind", stelt de leverancier. Microsoft heeft zijn partnerecosysteem in vijftien Europese landen laten onderzoeken door marktvorser IDC "om de economische innovatiekansen in tijden van economische tegenwind beter te kwantificeren".

Impliciet reageert Microsoft hiermee op het feit dat het van verschillende kanten onder vuur ligt vanwege zijn marktpositie, macht en invloed. Zo wordt de grote Amerikaanse leverancier door een handelsgroep van 24 Europese cloudaanbieders beschuldigd van machtsmisbruik en concurrentievervalsing. Zulke beschuldigingen zijn in het verleden al geuit over software, maar nu betreft het dus cloud.

Cloudgroei, vooral voor Big Tech

De persmailing van Microsoft nu pitcht juist het economische voordeel van cloud en digitale transformatie: voor organisaties die zich daarop storten maar ook voor ICT-partners die dit faciliteren. Het IDC-onderzoek toont volgens Microsoft aan dat Europese klanten momenteel druk bezig zijn met digitale transformatietrajecten en met migraties naar de cloud. "Tussen 2021 en 2026 wordt de samengestelde jaarlijkse groei van de totale software-uitgaven geschat op meer dan 10%", schrijft Hermien Roebersen, die partner lead is bij Microsoft Nederland.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!