Innovatie & Strategie

Personal Tech
first-gen Surface

Microsoft onthult computer in de vorm van tafel

© Microsoft
30 mei 2007

Softwaregigant Microsoft toonde woensdag een nieuw type computer, met een scherm in de vorm van een tafelblad. De zogenoemde 'surface computer' is zo ontworpen dat het gebruik van toetsenbord en muis niet meer nodig is. Gebruikers bedienen de computer door het scherm aan te raken. 
    
Microsoft noemt uiteenlopende toepassingen voor het apparaat, van het bestellen van een virtuele menukaart in een restaurant tot digitaal vingerverven. Ook herkent het apparaat bepaalde objecten die erop worden gelegd. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld foto's van de camera op het scherm bekijken door de camera op de 'surface computer' te leggen. Door een mobiele telefoon op het scherm te plaatsen, kan de gebruiker gemakkelijk ringtones kopen of een abonnement aanpassen. 
    
De eerste exemplaren van de 'surface computer' worden in november aan bedrijven, zoals hotels, casino's, telefoonwinkels en restaurants aangeboden. Ze kosten tussen de 5000 en 10.000 dollar. Over drie tot vijf jaar moet deze prijs naar beneden zijn gebracht, zodat het product ook betaalbaar is voor de gewone consument. (anp)


 

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!