Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft ontduikt NSA met Duitse datacentra

Microsoft gaat een aantal datacentra in Duitsland bouwen die formeel onder de hoede vallen van een dochterbedrijf van Deutsche Telekom, meldt The Financial Times vandaag.
NSA logo
© NSA
NSA

De Britse zakenkrant was bij een presentatie van Microsoft -CEO Satya Nadella in Berlijn waar hij de plannen uit de doeken deed. "Deze nieuwe datacentra-regio's stellen klanten in staat gebruik te maken van de volledige kracht van Microsofts cloud in Duitsland [...] en er zeker van te zijn dat een Duits bedrijf de controle over hun data heeft", zei Nadella. Klanten gaan overigens wel een premium betalen voor het gebruik van deze datacentra.

Duitse overheid moet toestemming geven

De nieuwe datacentra komen pas eind volgend jaar in bedrijf. Microsoft maakt met de opzet gebruik van de strenge privacyregels die in Duitsland gelden en hun weerga niet kennen in de rest van Europa. Hoewel de constructie Microsoft niet helemaal vrijwaart van eisen van de Amerikaanse overheid tot inzage in de data, kan zo'n verzoek alleen plaatsvinden met tussenkomst van de Duitse autoriteiten.

Hoe waterdicht de oplossing in praktijk is, moet blijken. Uiteindelijk heeft het werk van Edward Snowden laten zien dat zelfs de communicatie van de Bondskanselier niet veilig is voor de spionagepraktijken van de Amerikaanse inlichtingendiensten.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in