Innovatie & Strategie

Apps
Windows Phone.

Microsoft ondersteunt Windows Phone niet langer

Maar 20 procent van alle Windows Phones draait op laatste mobiele versie Windows 10.

Windows Phone. © Magnus Manske/Flickr/Wikimedia Commons Magnus Manske/Flickr/Wikimedia Commons
12 juli 2017

Maar 20 procent van alle Windows Phones draait op laatste mobiele versie Windows 10.

Microsoft stopt met ondersteuning voor de Windows Phone 8.1, drie jaar nadat het bedrijf de Windows Phone introduceerde. Het stopzetten van de steun van de Windows Phone kenmerkt ook het einde van het Windows Phone-tijdperk, schrijft The Verge.

Miljoenen toestellen draaien nog steeds op de ondersteuning van Windows Phone. Het toestel werd vorig jaar al doodverklaard door The Verge. Volgens de techsite draait maar 20 procent van alle Windows Phones op de laatste mobiele versie van Windows 10.

Android en iOS

Hoewel de Windows Phone 8.1 een grote update was voor Microsoft kon de telefoon niet concurreren met Android en iOS. 99,6 procent van alle smartphones draaien op deze besturingssystemen, aldus The Verge.

Microsoft ondersteunt Windows 10 Mobile nog, maar het is onduidelijk wat die ondersteuning in de toekomst inhoudt. Microsoft heeft via officiële kanalen nog niks gezegd over of het stopt met het ontwikkelen van software voor mobiele telefoons, maar volgens The Verge is het wel duidelijk dat de nadruk er niet meer op ligt.

2
Reacties
Leon Leijtens 27 februari 2018 10:24

Zelfde ervaring met de Nokia 630 dual sim. Inmiddels ook bijna 4 jaar. Het is een achterhoedegevecht: Windows Phone komt niet meer terug.

Anoniem 12 juli 2017 15:35

Jammer. Mijn Nokia 635 loopt nog prima na 4 jaar. De iPhone 4s van mijn echtgenote gaf het na 2 jaar al op.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.