Management

Zakelijke software

Microsoft ondersteunt alleen nog nieuwste versie Internet Explorer

8 augustus 2014
Microsoft maakt al geruime tijd duidelijk dat het graag wil dat zijn gebruikers up-to-date blijven met hun browser. Als stok achter de deur gaat het de technische en beveiligingsondersteuning van oudere versies van Internet Explorer staken. IE8 moet de deur uit.

Microsoft zal op de Windows-platforms die het nog in bedrijf heeft alleen de nieuwste versie van IE ondersteunen die dat platform aankan. Voor versies die ouder zijn dan Internet Explorer 9 valt daarmee het doek, want dat is de nieuwste versie die Windows Vista en Windows Server 2008 met service pack 2 aankunnen.

Op alle andere platforms zal Microsoft alleen nog Internet Explorer 11 ondersteunen, met uitzondering van Windows Server 2012: dat werkt alleen met Internet Explorer 10.

Tot januari 2016 respijt

Het duurt nog wel geruime tijd voordat de verandering doorgevoerd wordt. De ondersteuning van te oude versies van Internet Explorer wordt pas vanaf 12 januari 2016 gestaakt. Wellicht dat dus voor bepaalde Windows-varianten de ondersteuning tegen die tijd alleen nog voor IE 12 geldt.

Dat Microsoft daar zo lang over moet doen heeft alles te maken met de belangen van zijn zakelijke klanten. Vele daarvan hebben hun webomgeving gestandaardiseerd op oudere versies van Internet Explorer. Een overstap naar een nieuwe versie van de browser lokt bij dergelijke organisaties veel programmeer-, test- en configuratiewerk uit.

Tijdelijke uitweg voor organisaties die niet over kunnen

Voor organisaties die dat voor de bestaande webapplicaties niet meer willen doen omdat die toch op de nominatie staan om vervangen te worden, biedt Microsoft sinds april van dit jaar een hulpmiddel waarmee webapplicaties voor oudere IE-versies in Internet Explorer 11 kunnen draaien, de Enterprise Mode for Internet Explorer 11.

Men kan er ook voor kiezen om dan maar zonder ondersteuning door te werken met de oudere IE-versie. Maar gezien de hoeveelheid lekken die nog steeds in de browsersoftware aan het licht komen en de veroudering van de beveiligingsvoorzieningen in oudere browserversies is dat dan wel zo'n beetje de IT-versie van Russisch roulette.

Meer informatie is te vinden op Microsofts IEblog.

Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.