Beheer

Security
Exchange Server

Microsoft: minder vaak updates voor Exchange Server

Updates nu halfjaarlijks, in plaats van ieder kwartaal.

22 april 2022

Updates nu halfjaarlijks, in plaats van ieder kwartaal.

Microsoft Exchange Server krijgt vanaf nu minder vaak cumulatieve updates dan voorheen. Tot nu toe verscheen ieder kwartaal een cumulatieve update voor de dienst, maar volgens gebruikers was dat te vaak. 

De cumulatieve updates verschenen tot nu toe in maart, juni, september en december. "Klanten hebben ons verteld dat dit te frequent is en het hindert bij het up-to-date blijven (wat voor hybride Exchange-klanten een vereiste is", aldus Microsoft in de aankondiging van de wijziging. Ook zeggen klanten volgens het bedrijf dat december geen goed moment is om een cumulatieve update uit te brengen, wat de reden is dat er afgelopen december geen verscheen.

Voortaan worden cumulatieve updates voor Exchange Server nog maar één keer per half jaar uitgebracht. De bedoeling is dat ze in maart en september verschijnen, maar dit kan veranderen vanwege kwaliteitsproblemen. In die gevallen verschijnen de updates bijvoorbeeld in april of oktober. Tussendoor worden nog wel hotfixes uitgebracht, omdat een half jaar wachten voor sommige updates te lang is. 

De volgende cumulatieve update verschijnt in de tweede helft van 2022, dus waarschijnlijk in september. Deze update is alleen beschikbaar voor Exchange Server 2019, aangezien de mainstream-ondersteuning voor de 2013- en 2016-versies gestopt is. Via de uitgebreide ondersteuning komen er nog wel cumulatieve updates voor deze versies, maar het is onduidelijk wanneer die komen. 

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.