Beheer

Security
Outlook.com

Microsoft meldt lek in onder meer Outlook.com

Microsoft bevestigt dat hackers drie maanden toegang lang hadden tot outlook.com, hotmail.com en msn.com.

© Microsoft
15 april 2019

Microsoft bevestigt dat hackers drie maanden toegang lang hadden tot outlook.com, hotmail.com en msn.com.

Het lek in de mailsystemen van outlook.com, hotmail.com en msn.com bestond tussen 1 januari en 28 maart van dit jaar. Het is inmiddels gedicht.

In die periode hadden hackers toegang tot mailadressen, mapnamen en de onderwerpregels van de mail. Microsoft benadrukt dat inhoud van de berichten, inclusief bijlagen, niet te lezen waren voor indringers. Volgens Microsoft gaat het ook slechts om een klein aantal klanten dat is getroffen door het beveiligingslek.

TechCrunch was de eerste nieuwsdienst die de waarschuwingsmail van Microsoft aan getroffen klanten ontdekte en publiceerde. Daaruit wordt duidelijk dat het probleem zat in de ontvreemding van de inloggegevens van een medewerker van de supportafdeling. Het dichten van het lek bestond uit het deactiveren van de inlog van de betreffende medewerker. Klanten krijgen de waarschuwig dat het gevolg van het lek kan zijn dat zij meer spam en andere ongevraagde mail krijgen. Hoewel de eigen inloggegevens van klanten niet kunnen zijn ingezien, raadt het bedrijf klanten toch aan hun eigen wachtwoord te veranderen.

Hoeveel account precies zichtbaar waren voor externen, heeft Microsoft niet gemeld.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
1
Reacties
Atilla Vigh 20 april 2019 10:52

Zie hier dat in beton gegoten stellingen dat grote bedrijven als Microsoft, Google en Amazon nooit problemen hebben is kul. Juist de grootte in omvang van deze organisaties is voor hackers interessant en diezelfde grootte is ook de reden dat een structurele ontwerpfout zich over veel meer klanten uitwaaiert. Hier geldt dus ook NIET het mantra "Too big, to fail"!

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.