Beheer

IT beheer
Nokia-tablet

Microsoft laat Windows RT en Windows Phone 8 achter zich

© Nokia
20 maart 2015
Microsoft heeft gespecificeerd hoe oudere versies van Windows straks opgewaardeerd kunnen worden naar Windows 10. Windows RT en Windows Phone 8 vallen daarbij buiten de boot.

De nieuwste versies van Microsofts binnenkort verouderde besturingssystemen kunnen bijgewerkt worden via Windows Update. Het gaat daarbij om Windows 7 met servicepack 1, Windows 8.1 S14 (de update uit april 2014) en Windows Phone 8.1 - dat overgezet kan worden aar Windows Mobile 10.

Buiten het netwerk om

Voor de oorspronkelijke versies van deze besturingssystemen geldt dat niet. Die kunnen alleen vanaf een DVD of USB-stick naar Windows 10 gemigreerd worden. Die optie bestaat overigens ook voor de nieuwere versies van Windows 7 en 8; dat is handig in situaties waar de netwerkbelasting een probleem zou kunnen vormen.

 RT mag niet meer meedoen

Windows XP en Vista vallen zoals bekend buiten de boot. En ook vanaf Windows RT is opwaarderen naar Windows 10 niet mogelijk - waarmee Microsoft lijkt te bevestigen dat in RT geen toekomst zit. Opmerkelijk is dat dat nu ook voor Windows Phone 8 blijkt te gelden; vorig jaar wekte Microsoft nog de indruk dat die variant van de Windows-uitvoering voor mobieltjes wel een opwaardeermogelijkheid naar Windows 10 zou krijgen.

 

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.