Beheer

Personal Tech

Microsoft laat morgen dromen uitkomen

5 oktober 2015
Microsoft probeert naar verwachting zijn dromen rond Windows 10 op elk device uit te laten komen met vooral veel nieuwe hardware.

Op het Windows 10-devices evenement morgenavond in New York, komt een groot aantal nieuwe apparaten voor het voetlicht. Zo toont Microsoft de Surface Pro 4, twee nieuwe Lumia-smartphones en de Microsoft Band 2. Mogelijk passeren er ook nog nieuwtjes rond de Xbox. The Verge zette op een rij wat al van deze apparaten bekend is.

Nieuwe Lumia's

Met de komst van Windows 10 Mobile - waarvan de officiële introductiedatum nu nadert - heeft Microsoft de software gereed om de droom waar te maken dat de Windows 10-ervaring op elk apparaat hetzelfde kan zijn. Bij die introductie horen ook nieuwe smartphones die optimaal gebruik maken van het nieuwe besturingssysteem. Microsoft onthult morgen de Lumia 950 (codenaam Talkman) en de grotere Lumia 950 XL (codenaam Cityman). De 950 Talkman heeft een 5,2 inch scherm, een zeskernige Snapdragon 808 64-bit  processor 

De 950 XL heeft een 5,7 inch scherm en een zeskernige 64-bits Snapdragon 810-processor.  Beide toestellen hebben 3 GB RAM-geheugen en 32 GB aan opslag met de mogelijkheid tot uitbreiding via een microSD slot. Beide hebben een 20 MP camera aan de achterzijde, die voor een kleine uitstulping in de behuizing zorgt en een 5 MP camera aan de voorzijde met een groothoeklens. Verder zijn de toestellen voorzien van een USB-C-poort en zijn ze geschikt voor draadloos opladen via de Qi-standaard.
De Cityman kan ook overweg met de slimme pen die Microsoft met de Surface Pro 3 introduceerde.

Het nieuwe Windows 10 Mobile moet de toestellen geschikt maken om ook als pc te werken via de Continuum-eigenschappen van het besturingssysteem in combinatie met een Continuum-dock waar een toetsenbord, muis en beeldscherm aan kunnen worden gekoppeld. De toestellen kunnen met behulp van gezichtsherkenning worden ontgrendeld via de Hello-functie van Windows 10.

Surface Pro 4

Hoewel bekend is dat Microsoft een nieuwe Surface in voorbereiding heeft is er verder nog niet veel meer gelekt dan dat de Surface Pro 4 een groter beeldscherm krijgt maar een kleinere omlijsting, zodat de buitenmaten van het het apparaat niet veel toenemen. Het zou om een beeldscherm gaan met een zeer hoge resolutie van 4K of wellicht zelf 5K. De Surface Pro 4 is daarbij zeer waarschijnlijk lichter en dunner dan zijn voorganger.

Verder is het toetsenbord verbeterd en is de lus die bedoeld was voor het meenemen van de stylus is vervangen door een betere opbergplek. Microsoft zou ook de Surface Pen zelf hebben verbeterd wat betreft precisie en drukgevoeligheid.

Microsoft Band 2

De nieuwe fitnesstracker van Microsoft is een hele vooruitgang ten opzichte van de eerste versie. Met een gebogen display dat vloeiend overgaat in het polsbandje is het draagcomfort vermoedelijk veel prettiger. Geruchten gaan dat de Band 2 niet alleen stappen kan tellen maar ook apart traptreden kan tellen, naast andere nieuwe functies.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.