Beheer

Zakelijke software
Azure Active Directory

Microsoft laat Azure Active Directory Basic uitsterven

Basic-optie wekt te veel verwarring.

© Microsoft
12 augustus 2019

Basic-optie wekt te veel verwarring.

Microsoft zet een punt achter de Basic-editie van Azure Active Directory. Het is de versie die tussen de gratis en premium versie is gepositioneerd.

Klanten die nu gebruik maken van de basic-versie van Azure Active Directory, kunnen die voorlopig nog blijven gebruiken, volgens bronnen van ZDNet.

Zij krijgen wellicht wel bij een contractverlening de vraag voor een andere contractvorm te kiezen. Nieuwe klanten kunnen zich echter nu al niet meer inschrijven voor de basic-variant.

Microsoft introduceerde de basic-variant drie jaar geleden voor 1 dollar per maand per gebruiker. Die kwam tussen de Azure Active Directory Free en Azure Active Directory Premium. De basic-variant biedt dezelfde functionaliteit als de gratis versie maar de beheerders kunnen gebruik maken van de support van Microsoft. Gebruikers kunnen de dienstverlening inzetten voor maximaal 10 apps per gebruiker. De Premium-versie heeft meer functionaliteiten die passen bij enterprise gebruik en kost vanaf 4 dollar per gebruiker.

Alex Simons bij Microsoft Corporate Vice President van de Identity Division heeft in een tweet bevestigd dat Azure AD Basic verdwijnt. Volgens Simons wekt de variant te veel verwarring bij klanten.

Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.