Management

Zakelijke software
Skype-logo

Microsoft komt met Skype for Business

© Microsoft
15 april 2015
Microsoft heeft deze week Skype for Business officieel uitgebracht. Gebruikers van Lync 2013 zullen automatisch geüpdatet worden naar Skype for Business.

Skype for Business vervangt de zakelijke telefoonoplossing Lync van Microsoft. Verwacht was dat dat al veel eerder zou gebeuren. Microsoft nam Skype ruim 3 jaar geleden over maar positioneerde dit vooral als een consumentenoplossing.

De Skype for Business client wordt uigebracht als onderdeel van de maandelijkse update voor april van Office 2013.

Daarnaast wordt de Lync Online-dienst automatisch geüpdatet naar Skype for Business Online. Die wordt voor eind mei beschikbaar voor alle Office 365-klanten, zo heeft Microsoft toegezegd.Daarbij biedt het bedrijf de mogelijkheid om beide versies van de telefonieoplossing te blijven gebruiken. Daarmee wil het organisaties tegemoet komen die de overgang wat al te snel vinden.

 Skype for Business maakt gebruik van Lync Server en is in feite Skype maar dan met de enterprise security, compliance en control features van Lync. Het biedt ook nog enkele gebruiksverbeteringen ten opzichte van Lync. Zo vergt het nu nog maar één in plaats van drie clicks om een gesprek door te schakelen.

 

 

Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.