Development

Personal Tech
Microsoft Surface Studio

Microsoft introduceert Surface desktop

Na de Surface laptop en de grote Surface Hub brengt Microsoft nu ook de Surface Studio.

Microsoft Surface Studio © Microsoft
27 oktober 2016

Na de Surface laptop en de grote Surface Hub brengt Microsoft nu ook de Surface Studio.

Tijdens een korte persbijeenkomst in New York heeft Microsoft onder meer nieuwe hardware onthuld. Het meest in het oog sprong de Surface Studio, een all-in-one desktop pc ontworpen voor zware gebruikers, bijvoorbeeld in ontwerpstudio's. De pc heeft een beeldscherm met een diameter van 28 inch dat plat neergelegd kan worden om er op te tekenen met een digitale pen of met vingers.

Microsoft introduceert ook een nieuw input-apparaat: de Dial. Het is een apparaatje dat wat vorm betreft het best te vergelijken is met een ijshockey-puck. Door het te plaatsen op het beeldscherm assisteert het bij zoomen en scrollen. De Studio komt in beperkte oplages beschikbaar gedurende het restant van het jaar.

Microsoft hoopt met nieuwe formfactors zoals het liggende beeldscherm en de Dial nieuwe manieren van gebruik van een desktop-pc te creëren. "De pc heeft te lang vastgezeten in het concept van toetsenbord en muis", zegt Stephen Baker - een analist van de NDP Group - in Computerworld. Hij vindt dat de Studio past in de lijn van Surface-concepten, bedoeld voor mensen bij wie privé en zakelijk gebruik door elkaar heen lopen en genoeg geld hebben. De Studio heeft een prijskaartje van 2999 dollar. "Het relatieve succes van de Surface laat zien dat er een groep klanten is die de toegevoegde waarde van cross-over apparaten zien en bereid zijn er voor te betalen", zegt Baker.

Nieuwe Surface Book

Microsoft toonde gisteren ook een nieuwe Surface Book, een update van het model dat vorig jaar als grote verrassing werd gepresenteerd. De laptop heeft wat kleine verbeteringen ondergaan die echter niet heel duidelijk zichtbaar zijn. Het gat tussen beeldscherm en toetsenbord dat overblijft wanneer de laptop is dichtgeklapt is wat verkleind, maar nog niet weg. Stof en vuil kunnen zich dus nog steeds makkelijk tijdens vervoer hun weg vinden naar het toetsenbord.

Lees meer over
Lees meer over Development OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.