Microsoft introduceert intelligent scherm voor groepsgebruik

21 januari 2015
Microsoft onthulde vanavond nieuwe hardware die het online samenwerken en brainstormen in groepen een nieuwe dimensie moet geven.

De Surface Hub, zoals Microsoft het apparaat heeft genoemd, houdt het midden tussen een videoconferencingsysteem en een interactive whiteboard. Het is een scherm met een diameter van 84 inch en 4K resolutie. In de behuizing is een krachtige computer verwerkt en verder onder meer verschillende  camera's, microfoons, wifi, bluetooth en Near Field Communication (NFC). Het apparaat heeft in wezen alleen een stroomkabel nodig om te werken.

Het geheel kan dienen als een gigantisch computerscherm met touch-interface dat werkt onder Windows 10, maar ook als een whiteboard en een Skype for Business-videoconferencingsysteem. Volgens Microsoft kenmerkt het systeem zich door de eenvoud waarmee deelnemers aan een groepsgesprek kunnen worden toegevoegd. Het scherm kan worden gesplitst waardoor de deelnemers documenten kunnen delen en er samen aan werken. Met een veegbeweging is bijvoorbeeld een screenschot van een app te plaatsen op het whiteboard-gedeelte. Na het afsluiten van de sessie worden alle gebruikte documenten en afbeeldingen bij elkaar gehaald en als een pakketje via OneDrive gedeeld met de deelnemers.

Microsoft heeft geen mededelingen gedaan over de beschikbaarheid van deze nieuwe hardware of over het prijskaartje dat aan de Surface Hub hangt.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.