Beheer

Microsoft helemaal blij met Windows 10-lekken

16 december 2014
Microsoft keek altijd met gefronste wenkbrauwen naar het uitlekken van tussenversies van WIndows 10. Maar anno 2014 is dat veranderd.

Dat bleek uit de reactie van Gabe Aul, die leiding geeft aan de ontwikkelgroep binnen Microsofts divisie besturingssystemen, op het uitlekken van een voorlopige versie van Build 9901. Build 9901 wordt waarschijnlijk op 21 januari a.s. officieel gelanceerd.

Niet boos zijn

In het verleden reageerde Microsoft altijd zuinigjes, en probeerde het het bekijken van zo'n gelekte versie te ontmoedigen met de opmerking dat die ongetwijfeld vol malware moet zitten. Aul reageerde op het incident met de opmerking dat hij liever ziet dat mensen het bij de officieel uitgebrachte builds houden. Maar met het uitlekken kan Aul niet echt zitten, blijkens zijn tweet: "Hoe kunnen we boos worden over het feit dat zo veel mensen onze nieuwe materiaal willen proberen?"

Waarschuwing

Wel waarschuwde Aul dat mensen die de gelekte versie installeren, straks de officiële build 9901 niet automatisch zullen kunnen downloaden, maar van schijf zullen moeten laden. Maar ook hier geen spoor van het opwekken van angst en onzekerheid: dat wordt veroorzaakt door een bug in de huidige versie, gaf Aul ruiterlijk toe.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.