Microsoft haalt Windows 7 met fanfare binnen

23 oktober 2009
Inwoners van het Groningse Zevenhuizen hadden afgelopen zaterdag een echte primeur. Microsoft Nederland heeft de plaats uitgekozen om er met een ludieke actie zijn nieuwe besturingssysteem Windows 7 te introduceren, vijf dagen voor de wereldwijde introductie.

Na een feestelijk aftrap in ‘t Wiekhuus door burgemeester Berend Hoekstra en algemeen directeur van Microsoft Nederland Theo Rinsema, waarbij de eerste zeven bewoners ‘overgingen’, trok een karavaan het dorp in om Windows 7 te installeren of hulp te bieden bij de installatie. In totaal waren er 777 pakketten beschikbaar voor de inwoners van Zevenhuizen. Zevenhuizen telt bijna drieduizend inwoners.

Sommige leveranciers stunten op bescheiden schaal met de prijzen van Windows 7, maar de korting op de adviesprijs is in de meeste gevallen niet imposant. De Rotterdamse elektronicawinkel Correct springt eruit door 99 euro te vragen voor de Home Premium-upgradeversie. Central Point duikt voor het volledige Home-pakket 17 euro onder Microsofts prijs van 200 euro. Alternate heeft de OEM-versie, die gebonden is aan één nieuwe pc, toepasselijk geprijsd: 77,77 euro.

Wie de voorkeur geeft aan Windows 7 Professional kan zich enkele tientjes besparen bij Central Point, waar de upgrade 264 euro kost en de volledige versie 283 euro. De OEM-versie van Professional is bij Paradigit voor 139 euro verkrijgbaar. Adviesprijzen van de OEM-pakketten publiceert Microsoft niet.Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.