Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft gooit cloudprijzen omhoog

Op 1 augustus verhoogt Microsoft de prijzen voor Azure en Azure Marketplace met 13 procent, om de prijsstelling 'meer in lijn te brengen met de prijzen in het merendeel van de markten'. Bestaande langlopende contracten worden gerespecteerd. Het gaat daarbij om klanten die Azure afnemen op basis van een Enterprise Agreement, een Enterprise Subscription Agreement of Server and Cloud Enrollment. Ook in Australië gaan de prijzen omhoog.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Daar gaat het om een prijsstijging van 26 procent, ongeveer in lijn met de waardedaling van de Australische dollar ten opzichte van de Amerikaanse.

Finn merkt op dat het feitelijk een wonderlijke zaak is, die prijsstijging. Weliswaar is de euro natuurlijk fors weggezakt ten opzichte van de dollar, maar daarmee maakt Microsoft nog niet hogere kosten. De kosten die het voor zijn Europese rekencentra maakt, zijn dankzij dalende energieprijzen eerder lager geworden, stelt Finn. Hij denkt daarom dat de prijsstijging vooral bedoeld is om de aandeelhouders straks een aantrekkelijker plaatje voor te kunnen toveren.

De vraag is nu wat de concurrentie doet. Amazon Web Services, Google en Microsoft buitelden de afgelopen jaren over elkaar heen in prijsverlagingen van hun cloudservices. Als Amazon en Google Microsofts voorbeeld niet volgen, wordt Azure een stuk minder concurrerend.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in