Development

Zakelijke software
Outlook

Microsoft geeft webversie Outlook Gmail-achtige functies

Outlook krijgt autocomplete-functie en 'verstuur later'-knop. 

© Microsoft
12 mei 2020

Outlook krijgt autocomplete-functie en 'verstuur later'-knop. 

Microsoft geeft de webversie Outlook in de nabije toekomst een aantal nieuwe functies die veel lijken op mogelijkheden uit Gmail. Het gaat om een autocomplete-functie en de mogelijkheid om e-mails later te versturen. De functies staan op de roadmap van Microsoft en worden op dit moment ontwikkeld.

Volgens die roadmap komt er een functie die verdacht veel lijkt op Smart Compose uit Gmail, schrijft The Verge. Gebruikers van Outlook.com en Outlook in de browser kunnen daarmee suggesties krijgen voor de content van de e-mail, terwijl ze typen. De suggesties kunnen geaccepteerd worden door op 'tab' of op het pijltje naar rechts op het toetsenbord te klikken. Om suggesties te negeren, kan de gebruiker gewoon verder typen. 

De autocomplete-functie moet later deze maand uitgerold worden. Op dit moment is de mogelijkheid nog in ontwikkeling.

Later versturen

Ook komt er een optie om e-mails later te versturen. Gebruikers kunnen daarmee een e-mail inplannen voor verzending. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als 's avonds laat nog een e-mail geschreven wordt, maar de gebruiker collega's niet op dat tijdstip wil storen. De e-mail kan dan bijvoorbeeld voor de volgende ochtend ingepland worden. Deze functie moet voor het einde van juni verschijnen. 

Lees meer over
Lees meer over Development OP AG Intelligence
1
Reacties
Bop 12 mei 2020 14:59

'Kont-tent' is een soort inhoud.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.