Innovatie & Strategie

Zakelijke software
Teams

Microsoft geeft Teams nieuwe functies voor privégebruik

Teams krijgt optie om groepen aan te maken met familie en vrienden.

© Microsoft
31 maart 2020

Teams krijgt optie om groepen aan te maken met familie en vrienden.

Microsoft wil dat zijn communicatie-app Teams niet alleen voor zakelijke doeleinden te gebruiken is, maar ook voor privéaangelegenheden gebruikt kan worden. Daartoe voorziet het bedrijf de app van nieuwe functies.

Microsoft stipt in een blogbericht aan dat veel mensen worstelen met diverse apps om verantwoordelijkheden voor zowel werk als het privéleven te beheren. Het bedrijf ziet zelf een wereld voor zich waarbij nog maar één app gebruikt kan worden, namelijk Teams. Om dat mogelijk te maken, verschijnen de komende maanden nieuwe functies.

Het idee is dat gebruikers Teams kunnen inzetten om groepen aan te maken, waarin ze bijvoorbeeld plannen kunnen maken met vrienden, boodschappenlijstjes kunnen delen en kunnen videobellen. Ook krijgen consumenten toegang tot OneDrive, de cloudopslagdienst van het bedrijf. 

Voorlopig nog Skype

De nieuwe elementen moeten de komende maanden als preview beschikbaar worden in de mobiele Teams-app. Consumenten kunnen tot die tijd nog het beste gebruikmaken van Skype om met vrienden en familie in contact te blijven, aldus Microsoft. Wanneer de functies precies verschijnen, is nog niet bekend.

Lees meer over
1
Reacties
Bop 31 maart 2020 15:55

Dat lijkt me nou net NIET een goed idee.

Laten mensen de privé-dingetjes gewoon lekker in WhatsApp, Skype, en wat dan ook doen.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.