Beheer

Personal Tech
Windows 8

Microsoft geeft doodsteek aan Windows RT

Ook Microsoft zelf stopt nu met productie van hardware voor uitgeklede Windows-versie

© Pixabay CC0
4 februari 2015

Ook Microsoft zelf stopt nu met productie van hardware voor uitgeklede Windows-versie

Microsoft zet een punt achter de productie van hardware die de uitgeklede versie van Windows 8 ondersteunt. Daarmee zal ook Windows RT snel uitsterven.

Microsoft had vorige week al aangekondigd te stoppen met de productie van de Surface 2. Nu bevestigt Microsoft tegenover The Verge dat ook de Nokia Lumia 2520, de laatste tablet die Windows RT gebruikt, uit productie wordt genomen.

Andere hardwarefabrikanten hebben Windows RT altijd met argusogen bekeken. Ook de hardwarepartners die wel een model ontwikkelden op basis van dit besturingssysteem, zijn al lang met de productie ervan gestopt. Microsoft blijft wel de software ondersteunen voor wie al een tablet op basis van dit besturingssysteem heeft gekocht.

Microsoft ontwikkelde Windows RT als mogelijkheid om het Windows-besturingssysteem ook in de tabletmarkt een voet aan de grond te geven. Deze speciale versie van Windows 8 was geschikt gemaakt voor gebruik op de energiezuinige ARM-gebaseerde processors die in tablets zijn verwerkt.

Microsoft probeert het met Windows 10 opnieuw in de smartphone- en tabletmarkt met twee versies van het besturingssysteem, een geoptimaliseerd voor schermen groter dan 8 inch en een voor kleiner dan 8 inch.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.