Development

Apps
apps

Microsoft dumpt plan voor porten Android-apps

Microsoft ziet af van plan om ontwikkelaars op eenvoudige manier Android-apps geschikt te laten maken voor Windows.

© Samsung
26 februari 2016

Microsoft ziet af van plan om ontwikkelaars op eenvoudige manier Android-apps geschikt te laten maken voor Windows.

De achterliggende gedachte voor het besluit is zeker niet dat Microsoft ontwikkelaars wil ontmoedigen hun apps geschikt te maken voor Windows. Microsoft vindt echter dat er genoeg gereedschap voorhanden is om dat te doen. Daar om gaat de stekker uit Project Astoria, dat op de BUILD-ontwikkelaarsconferentie in april vorig jaar werd aangekondigd.

Xamarin neemt de rol over

Er gingen al eerder geruchten dat het project geen lang leven was beschoren. Microsoft maakte het besluit gisteren officieel bekend. De aankondiging komt een dag nadat Microsoft Xaramin heeft overgenomen. Dat bedrijf maakt ontwikkelgereedschap waarmee ontwikkelaars apps kunnen ontwerpen die ze vervolgens makkelijk in native code voor verschillende platformen kunnen wegschrijven.

Microsoft heeft bovendien nog een 'bridge'-technologie die bedoeld is om oudere apps makkelijk geschikt te maken voor de nieuwste versie van het besturingssysteem. Daarmee kunnen ook iOS en Android-apps worden aangepast. Microsoft zei gisteren in een blog het niet nodig te vinden twee bridge-technologieën naast elkaar te hebben omdat dat alleen maar verwarring teweeg brengt.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.