Development

Software-ontwikkeling
Microsoft Teams

Microsoft brengt low code naar Teams

Ontwikkelaars kunnen apps integreren in vergaderingen voor uitgebreidere ervaringen.

© Microsoft
21 juli 2020

Ontwikkelaars kunnen apps integreren in vergaderingen voor uitgebreidere ervaringen.

Microsoft breidt zijn Teams-app uit met nieuwe mogelijkheden voor ontwikkelaars van low code-apps en -chatbots. De app krijgt namelijk nieuwe ervaringen voor Power Apps en Power Virtual Agents, waarmee ontwikkelaars via Teams apps en chatbots kunnen ontwikkelen, beheren en gebruiken. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt tijdens zijn Inspire-conferentie. 

Power Virtual Agents is een SaaS-oplossing van Microsoft, waarmee gebruikers eenvoudig zelf een chatbot kunnen maken. Programmeerkennis is daarbij niet nodig. Met Power Apps kunnen ontwikkelaars met weinig programmeerwerk een app ontwikkelen.

Deze twee diensten komen binnenkort naar Teams toe, zodat gebruikers apps en chatbots direct in Teams kunnen maken en integreren. Daardoor kunnen meer gebruikers en organisaties aan de slag met chatbots en apps. De apps worden bovendien responsive, wat betekent dat ze zich automatisch aanpassen naar het apparaat waar ze op geladen worden.

De nieuwe Power Apps-functionaliteiten worden vanaf begin augustus beschikbaar als public preview. De Power Virtual Agents-functies verschijnen eind augustus als public preview. Wanneer de nieuwe functies algemeen beschikbaar worden, is nog onbekend. 

Apps integreren in vergaderingen

Microsoft heeft verder aangekondigd dat ontwikkelaars voortaan apps kunnen integreren in vergaderingen, om zo nieuwe scenario's mogelijk te maken. Via Teams is het nu al mogelijk om tijdens een vergadering te chatten, bestanden te delen, vergadernotities aan te maken en een whiteboard te gebruiken. Daarnaast kan een vergadering opgenomen en getranscribeerd worden. 

Met de nieuwe mogelijkheden kunnen ontwikkelaars zelf ook apps maken, die nog meer mogelijk maken in een vergadering. De apps kunnen als een nieuw tabblad geïntegreerd worden in Teams-vergaderingen, of als mogelijkheden in het zijpaneel. Daarnaast kunnen er real-time notificaties verstuurd worden. Deze mogelijkheden worden vanaf eind juli beschikbaar als public preview.

Tot slot wordt Communities algemeen beschikbaar in de mobiele Teams-app. Communities is een interactieve Yammer-app waarmee werknemers deel kunnen nemen aan Yammer-gemeenschappen. Ook kunnen ze organisatie-brede aankondigingen en belangrijke updates ontvangen, deelnemen aan discussies in een organisatie en live evenementen bijwonen. 

Lees meer over Development OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.