Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft blokkeert reply-overloads in Office 365

Microsoft voert functionaliteit door in Office 365 en Exchange Online om uit de hand lopende mailwisselingen binnen organisaties te beperken. Het gaat niet om uit de hand lopen qua inhoud van mails, maar qua aantallen berichten door gebruik of misbruik van de mailfunctie 'Allen beantwoorden' (reply-all).
E-mail, spam, phishing
© CC0/Pixabay License
CC0/Pixabay License

De nieuwe functionaliteit Reply All Storm Protection wordt nu geleidelijk aan uitgerold en verfijnd wat afstelling betreft. In eerste instantie slaat deze beschermingsfunctie pas aan als het 10 reply-all mails detecteert die binnen een uur aan meer dan 6000 ontvangers wordt gestuurd. Als aan die voorwaarden wordt voldaan, is de nu gehanteerde definitie van een zogeheten mailstorm van toepassing.

Microsoft al in 1997

De mailboxbescherming van Microsoft blokkeert dan volgende pogingen van ontvangers om alle anderen te beantwoorden. Daarnaast krijgen de verzenders dan een foutmelding (non-delivery report, NDR), legt Microsoft uit in de blogpost hierover. In die NDR krijgen mailgebruikers het advies om geen reply-all te gebruiken, en om te overwegen de mail niet opnieuw te versturen. Ook is er de suggestie om een kleiner aantal ontvangers te mailen. De blokkademaatregel blijft na het aanslaan enkele uren actief.

Deze nieuwe, automatische functionaliteit om inboxen van gebruikers en mailomgevingen van organisaties te beschermen tegen overload zal in de eerste 'versie' vooral nuttig zijn voor grotere organisaties, met grote interne maillijsten. Microsoft heeft zelf ook last van mailstormen, waaronder lang geleden (Bedlam DL3) al in 1997, weet The Verge nu te melden. Mailstormen (ook bij Microsoft) zijn echter zeker niet iets van het verre verleden, toen mailservers minder krachtig waren, bandbreedte veel beperkter en mailopslag veel kleiner.

Beheerdersinstellingen

De 365-aanbieder laat nu weten de Reply All Storm Protection met telemetrie en feedback van klanten te monitoren om het dan beter af te kunnen stellen. Eigen instellingen voor beheerders, zoals zelfbepaalde limitieten, staan hierbij ook op de planning. Het uiteindelijke doel is om een breder bereik aan 365-klanten te kunnen beschermen tegen mail-overload.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in