Beheer

Security
Stop

Microsoft blokkeert donderdag oud beveiligingsprotocol

Contact met websites kan wegvallen.

14 oktober 2020

Contact met websites kan wegvallen.

Vanaf donderdag 15 oktober accepteren de applicaties uit de Microsoft 365-suite geen verbindingen meer die beveiligd zijn met het verouderde Transcript Layer Security (TLS) versie 1.1 en de nog oudere versie 1.0.

Het gevolg kan zijn dat bijvoorbeeld sommige webapps niet meer werken, net zoals diensten waarvoor een verbinding nodig is met een website die nog de oude protocollen gebruikt.

De verwachting is dat de effecten van de blokkade niet al te groot zullen zijn, omdat de uitfasering al sinds 2017 op de agenda staat. Ook hebben de grote browserproducenten al deze stap dit jaar genomen. De meeste gebruikers zijn daarom al overgestapt naar TLS versie 1.2 of hoger.

Maar helemaal zeker is die aanname niet. In maart dit jaar maakten nog zo'n 850.000 websites gebruik van TLS 1.0 of TLS 1.1, bleek uit onderzoek van Netcraft.

De uitfasering stond al voor begin van dit jaar op het programma, maar als gevolg van de Covid-19-crisis heeft Microsoft er, net als Google en Mozilla, voor gekozen de einddatum op te schuiven.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.