Beheer

Personal Tech

Microsoft Band mikt vooral op gezondheid

30 oktober 2014
Ook Microsoft komt nu met een smartwatch: de 'Band', met een sterke nadruk op gezondheids- en fitness-topepassingen.

Natuurlijk kon Microsoft niet achterblijven in de zich snel ontwikkelende markt voor 'smart wearables'. Maar het bedrijf geeft wel een opmerkelijke eigen invulling aan zijn benadering van deze markt. Tot dusverre liep er een scheidslijn tussen 'gezondheidsbandjes', die activiteitsniveaus en hartslag meten, enerzijds en anderzijds smartwatches die primair een uitbreiding zijn van de smartphone en als zodanig ook gezondheidsissue's meepakken.

Microsoft lijkt consument nu van een keuze tussen die twee invalshoeken te willen ontheffen door te komen met een gezondheidsband die de belangrijkste smartphonefuncties, zoals social networking, e-mail, agenda en alertfuncties, erbij pakt. Maar het zwaartepunt van de 'Band' ligt toch wel bij 'health tracking'. Daarvoor zijn in het polsbandje maar liefst 10 sensorsystemen verwerkt, die in samenspel functies bieden voor hartslagmonitoring, hardloopregistratie, stappenteller, routevastlegging, calorieverbruik, slaapanalyse, geleide work-outs, doel-management en uv-blootstelling.

Ook voor Android en iOS

De Band werkt samen met een smartphone-app die leverbaar is in versies voor Windows Phone, Android of iOS. Het apparaat wordt aangeboden voor 199 dollar en houdt het met en volle accu twee etmaal uit.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.