Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft Band mikt vooral op gezondheid

Natuurlijk kon Microsoft niet achterblijven in de zich snel ontwikkelende markt voor 'smart wearables'. Maar het bedrijf geeft wel een opmerkelijke eigen invulling aan zijn benadering van deze markt. Tot dusverre liep er een scheidslijn tussen 'gezondheidsbandjes', die activiteitsniveaus en hartslag meten, enerzijds en anderzijds smartwatches die primair een uitbreiding zijn van de smartphone en als zodanig ook gezondheidsissue's meepakken.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Microsoft lijkt consument nu van een keuze tussen die twee invalshoeken te willen ontheffen door te komen met een gezondheidsband die de belangrijkste smartphonefuncties, zoals social networking, e-mail, agenda en alertfuncties, erbij pakt. Maar het zwaartepunt van de 'Band' ligt toch wel bij 'health tracking'. Daarvoor zijn in het polsbandje maar liefst 10 sensorsystemen verwerkt, die in samenspel functies bieden voor hartslagmonitoring, hardloopregistratie, stappenteller, routevastlegging, calorieverbruik, slaapanalyse, geleide work-outs, doel-management en uv-blootstelling.

Ook voor Android en iOS

De Band werkt samen met een smartphone-app die leverbaar is in versies voor Windows Phone, Android of iOS. Het apparaat wordt aangeboden voor 199 dollar en houdt het met en volle accu twee etmaal uit.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in