Microsoft aast op Apples app-ontwikkelaars

5 mei 2011
In een poging om z’n smartphoneplatform Windows Phone 7 op te stuwen in de digitale vaart der volkeren, lanceert Microsoft een overstapprogramma voor ontwikkelaars die zich tot dusverre richtten op de iPhone en iPad van Apple.

De aangeboden informatie omvat onder meer een gids voor het ‘poorten’ (vertalen) van iOS-app-code naar Windows Phone 7-code en een specifiek vanuit de iOS-denkwereld geschreven ontwikkelaarsgids. Vergelijkbare Windows Phone 7-gidsjes staan op stapel voor ontwikkelaars met een Android- of Symbian-achtergrond.

Veel meer apps voor iOS beschikbaar
Ondanks de ontegenzeggelijke kwaliteiten van de ontwikkelgereedschappen van Microsoft, met onder meer Visual Studio, Expression Blend, Silverlight, XNA en binnenkort ook Mango - loopt de Windows Phone 7-appstore met zo’n 15000 apps nog steeds ver achter bij de Apple’s ruim 350000 apps.

Veel ontwikkelaars zouden nog een afwachtende houding aannemen, om te zien in hoeverre Windows Phone 7 bij eindgebruikers aanslaat, en om te zien of Microsoft z’n beloften waarmaakt wat betreft het uitbreiden van de ontwikkelfunctionaliteiten. Zij kijken reikhalzend uit naar Mango, dat bedoeld is om de mogelijkheden van de Windows Phone 7-SDK meer in overeenstemming te brengen met die van de  iOS en Android SDK’s.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.