Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft aangeklaagd wegens downgrade-vergoeding

Emma Alvarado, de klaagster, moest een kleine 60 dollar betalen voor het downgraden naar Windows XP van haar Vista-pc. Ze meent dat dat soort prijzen alleen maar gevraagd kunnen worden door een marktmonopolist.
Maatschappij
Shutterstock
Shutterstock

Sterker nog, het feit dat Microsoft pc-leveranciers kon dwingen te stoppen met de verkoop van pc's met alleen Windows XP bewijst dat Microsoft een ongezonde greep heeft op de pc-markt die in strijd is met de Amerikaanse antitrustwetgeving, stelt Alvaredo: in een concurrerende markt had Microsoft zich dat nooit kunnen permitteren.

Alvarado claimt een niet gespecificeerd bedrag aan schadevergoeding en heeft de rechter ook gevraagd haar rechtrszaak de status 'class action suit' te geven. Als de rechter daarin toestemt, kan de rechtszaak gevoerd worden uit naam van alle betrokkenen, ook als die zich niet persoonlijk melden als partij. In dat geval kan de schade voor Microsoft bij een veroordeling behoorlijk oplopen. Volgens de processtukken heeft sinds het staken van de verkoop van Windows XP medio vorig jaar een derde van de kopers van een Windows Vista-pc ervoor gekozen om te downgraden naar XP, al is niet duidelijk waarop dat cijfer is gebaseerd.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in