Overslaan en naar de inhoud gaan

Met DDoS-aanval is goed geld te verdienen

Distributed Denial of Service-aanvallen zijn een groei-industrie, stelt Kaspersky Lab. Het kost steeds minder om zo'n aanval op te zetten en uit te voeren. En de schade die je ermee kunt aanbrengen, is enorm, dus organisaties gaan onder de dreiging nogal snel door de bocht.
Ddos virus cyberaanval
© Pixabay CC0 Public Domain
Pixabay CC0 Public Domain

Kaspersky Lab heeft een analyse gemaakt van DDoS-diensten die via de zwarte markt verkrijgbaar zijn. Daaruit valt te concluderen dat het regelen van een aanval slechts 6 euro 50 per uur hoeft te kosten. Het doelwit kan door zo'n aanval duizenden, zo niet miljoenen euro’s verlies lijden. Steeds vaker betalen organisaties daarom afpersgeld, zonder af te wachten of de afperser wel in staat is om zijn dreigement kracht bij te zetten.constateert Kaspersky Lab.

DDoS volwassen, profijtelijke dienstverlening

Het uitvoeren van DDoS-aanvallen heeft zich inmiddels tot een volwaardige dienstverlening ontwikkeld, signaleert Kaspersky Lab, met serviceniveau die vrijwel niet afwijken van die van een legale onderneming. Het enige verschil is dat er geen direct contact is tussen de leverancier en de klant. De ‘dienstverleners’ bieden een handige site aan waar klanten, na registratie, de benodigde service kunnen selecteren, ervoor betalen en een verslag ontvangen over de aanvallen. In sommige gevallen is er zelfs een loyaliteitsprogramma, waarbij klanten beloningen of bonuspunten ontvangen voor elke aanval, signaleert Kaspersky Lab.

De prijzen van DDoS-aanvallen die Kaspersky Lab aantrof, varieerden van 4 euro 50 voor een aanval van 300 seconden tot 370 euro voor 24 uur. De gemiddelde prijs voor een aanval is ongeveer 23 euro per uur. Het uitvoeren van zo'n aanval met behulp van een cloud-gebaseerd botnet van 1000 desktops kost aanbieders waarschijnlijk ongeveer 6 euro 50 per uur kost. Dit betekent dat cybercriminelen die DDoS-aanvallen organiseren een winst maken van circa 16 euro 50 per uur.

De volledige analyse is e lezen in de blog The cost of launching a DDoS attack op de website van Kasperky Lab.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in