Overslaan en naar de inhoud gaan

Mendix laat kwaliteit van software realtime meten

De Mendix Application Quality Monitor stelt klanten in staat de kwaliteit van de software proactief en dagelijks te monitoren. Gebruikers kunnen hiermee de zogenaamde technical debt elimineren, ook verbetert het onderhoud en worden de lifecycle-kosten minder.
onderhoudbaar programmeren
© Pixabay, CCO public domain
Pixabay, CCO public domain

Hoe werkt het?

De Application Quality Monitor is een dienst van Mendix, gebaseerd op software van SIG. Deze voert een statische analyse van Mendix-applicatiemodellen uit, conform de ISO 25010 standaard voor onderhoudbaarheid. De analyse heeft betrekking op de belangrijkste aspecten van de applicatie.

Aspecten

Zo wordt gekeken naar de mate waarin de applicatie te analyseren valt, de aanpasbaarheid en de modulariteit. De techniek beoordeelt de applicatie op parameters als volume, duplicatie, unit-complexiteit en onderlinge afhankelijkheden. Een dashboard geeft inzicht in de kwaliteit op een schaal van 1 tot 5. Eventuele knelpunten waar verder onderzoek noodzakelijk is worden gesignaleerd. De ratings zijn gebaseerd op benchmarks van duizenden projecten.

Problemen oplossen

“Onderzoek laat zien dat er een duidelijk verband is tussen enerzijds de kosten en de inspanning die nodig zijn om applicatieproblemen op te lossen en verbeteringen door te voeren en anderzijds de rating van de onderhoudbaarheid van de applicatie. De tijd die het kost om een probleem op te lossen en verbeteringen door te voeren, stijgt exponentieel voor applicaties met een lage rating”, zegt Joost Visser, hoofd Research bij SIG en professor Large Scale Software Systems aan de Radboud Universiteit.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in