Overslaan en naar de inhoud gaan

Megafabriek Foxconn toch naar Wisconsin

Elektronicaproducent Foxconn zet zijn plannen voor een grote vestiging in de Amerikaanse staat Wisconsin alsnog door. De Apple-toeleverancier wilde de komst van de megafabriek eerder deze week nog deels terugdraaien.
Terry Gou
© CC0 - Wikimedia
CC0 - Wikimedia

Maar president Donald Trump heeft voorzitter Terry Gou van Foxconn in een gesprek overtuigd toch bij het plan te blijven.

Succes voor Trump

Het gaat om een politiek gevoelige kwestie in de Verenigde Staten. De komst van de Taiwanese fabrikant, gestimuleerd met allerlei belastingvoordelen, werd door de regering van Trump geroemd als opleving van de Amerikaanse maakindustrie. De president reageerde vrijdag dan ook verheugd op Twitter, met daarbij de opmerking dat zijn gesprekje met Gou succes had opgeleverd.

Met de faciliteit waar Foxconn LCD-schermen wil gaan maken is 10 miljard dollar aan investeringen gemoeid. De onderneming heeft daarbij de belofte uitgesproken om 13.000 werknemers in de VS aan te nemen. Dat grote aantal nieuwe banen was naar verluidt overigens juist het issue dat Foxconn aan het twijfelen bracht. De personeelskosten in de VS zouden te hoog worden. Het bedrijf wilde in Wisconsin daarom liever een kleinere onderzoeksvestiging opzetten.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in