Beheer

Security
no more ransom

Meeste ransomware-slachtoffers betalen niet

Een goede backup, principes en wantrouwen belangrijkste redenen om niet te betalen.

6 februari 2017

Veel slachtoffers van ransomware in het MKB kiezen er voor het losgeld te betalen. Een kleine meerderheid doet dat echter niet.

Zij hebben meestal een volledige en up-to-date backup tot hun beschikking. Want dat lijkt toch de beste verdediging tegen ransomware.

52 procent van de aangevallen bedrijven, betaalde geen losgeld. Voor 42 procent van hen was de belangrijkste reden hiervoor dat ze een goede backup hadden liggen. Twee derde van hen noemt een goede, accurate backup van groot belang voor herstel van de systemen. Maar ook principes spelen hierbij een belangrijke rol. 47 procent laat weten dat hun bedrijf nooit losgeld zal betalen, ook al betekent dat dat er data verloren zullen gaan. 15 procent is er bovendien van overtuigd dat de aanvallers geen sleutel zullen leveren ook al wordt er losgeld betaald.

Dat blijkt uit onderzoek van het Ponemon Institute, in opdracht van backup-specialist Carbonite. Hiervoor werden ruim 600 medewerkers in het Amerikaanse MKB ondervraagd, die verantwoordelijk zijn voor het tegengaan van ransomware-aanvallen.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!