Loopbaan

Branche
Amsterdam

Meeste en best betaalde IT-banen in Amsterdam

Kennis van C#, C++, Android of iOS wordt financieel duidelijk minder beloond

fietsen in Amsterdam © CC0 Public Domain belindasoundso
16 november 2016

Kennis van C#, C++, Android of iOS wordt financieel duidelijk minder beloond

De IT is een van de grootste sectoren in Nederland met de hoogste salarissen en meeste vacatures. In Amsterdam worden anderhalf keer zoveel IT-banen aangeboden als in Utrecht, de nummer twee op de ranglijst, en twee keer zoveel als in Eindhoven, de nummer drie. Een IT-developer kan in de hoofdstad gemiddeld ruim 45000 euro verdienen. Dat is ongeveer 2000 euro meer dan in Tilburg, 3000 euro meer dan in Eindhoven en Rotterdam en ongeveer 4000 euro meer dan in Utrecht en Breda.

Dat concludeert zoeksite Adzuna op basis van vergelijking van 230.000 vacatures in Nederland die ze bijelkaar zocht op meer dan 170 online bronnen. De resultaten laten grote verschillen in de IT-branche zien, zowel qua salariëring als qua regionale spreiding.  Door de koppositie van Amsterdam staat de provincie Noord-Holland bovenaan in de lijst met hoogste salarissen in de IT, gevolgd door Friesland. De meeste vacatures zijn echter te vinden in Zuid-Holland, gevolgd door Noord-Holland, Noord-Brabant en Utrecht.

Android en iOS

De meeste vacatures zijn er voor software-engineers, maar die verdienen met gemiddeld 43954 euro bruto per jaar bij lange na niet het hoogste salaris. Dat wordt aangeboden aan IT-managers, die gemiddeld 66829 euro kunnen verdienen. Een solution architect moet het met 1300 euro minder doen en daarna valt er een gat van 10000 euro met systeem- en software architecten.  Systeem- en netwerkbeheerders bungelen onder aan de lijst met bruto jaarsalarissen van rond de 35.000 euro.

Dat het belang van veiligheid en databeheer toeneemt in de branche, blijkt ook uit de ranglijst van Adzuna. Vacatures voor security-engineer en data-engineer vallen maar net buiten de top-10 van best betaalde banen.

Cloudspecialisten verdienen gemiddeld 48860 euro. Dat is 1000 euro meer dan CSS-specialisten en bijna 300 euro meer dan IT'ers die Java beheersen. C# en C++ zijn de slechts betaalde programmeertalen in Nederland. Verder valt op dat specialisten in Android (17e plaats) en iOS( 21e plek) minder betaald worden.

Lees meer over
Lees meer over Loopbaan OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.