Meeste app-ontwikkelaars geen cent te makken

22 juli 2014
De meeste app-ontwikkelaars kunnen nauwelijks rondkomen, blijkt uit onderzoek van VisionMobile.

Uit het rapport ‘Developer Economics Q3 2014: State of the Developer Nation’, waarvoor wereldwijd ruim 10.000 ontwikkelaars werden ondervraagd, blijkt dat app-ontwikkeling in de meeste gevallen nog geen vetpot is. Maar liefst de helft van de ondervraagde iOS-ontwikkelaars moet het doen met minder dan 500 dollar per maand, terwijl dit voor ontwikkelaars voor het Android-platform zelfs 64 procent is.

Grote inkomensverschillen

De meeste app-ontwikkelaars hebben moeite een fatsoenlijk bedrag bij elkaar te schrapen, en er is nauwelijks spraken van een middenklasse. Bovendien kan nog geen 1,6 procent echt succesvol genoemd worden. Laatstgenoemde categorie verdient dan wel weer meer dan 500.000 dollar per maand, becijferde VisionMobile in de zevende editie van haar onderzoek.

Zakelijke apps meest lucratief

De meeste mobiele developers richten zich op de ontwikkeling van games. Maar liefst 80 procent van alle opbrengsten in appstores is afkomstig van de verkoop van games. Toch levert dit de ontwikkelaars doorgaans weinig op; 57 procent van alle games brengt minder dan 500 dollar per maand op. De lucratiefste markt is die van apps voor zakelijk gebruik. Ontwikkelaars in deze categorie hebben een twee keer zo grote kans om meer dan 5000 dollar per app per maand te verdienen en zelfs een drie keer zo grote kans op meer dan 25.000 dollar per app, becijferde VisionMobile. Toch richt slechts 16 procent van de app-ontwikkelaars zich op apps voor zakelijk gebruik.

Steeds meer zakelijke ontwikkelaars keren zich af van Windows Mobile/Phone en BlackBerry terwijl iOS juist steeds populairder wordt.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.