Loopbaan

Carriere
Iulia Feroli

‘Meer vrouwen in IT gaat niet vanzelf’

In Nederland werkend en studerend IT-talent wil zichtbaar rolmodel zijn.

Iulia Feroli (links) © Ester Schop
15 maart 2019

In Nederland werkend en studerend IT-talent wil zichtbaar rolmodel zijn.

Iulia Feroli greep deze week naast een Technology Playmaker Award in Londen. Maar dat betekent niet dat ze het promoten van IT onder meisjes en vrouwen op een lager pitje zet. Ze vliegt de hele wereld over om meiden te enthousiasmeren. “Goede rolmodellen zijn essentieel om vrouwen over de streep te trekken.”

De Roemeense Iulia Feroli kwam enkele jaren geleden voor haar studie naar Nederland. Ze schreef zich in voor de bachelor Data Science and Knowledge Engineering aan de Universiteit van Maastricht, omdat ze de IT-opleidingen in Boekarest niet goed genoeg vond. “Ik vind de opleidingen daar te traditioneel en ik wilde graag mijn Engels verbeteren en zag een internationale carrière wel zitten.”

Haar ouders juichten haar besluit toe. “Eerst waren ze ervan overtuigd dat medicijnen misschien meer iets voor mij zou zijn, maar al snel kregen ze door dat programmeren echt mijn ‘cup of tea’ was. Ze begrepen dat ik me zo goed mogelijk wilde ontwikkelen en dat ik hiervoor mijn vleugels moest uitslaan en hebben me laten gaan.”

Geen overwinningsspeech

Iulia vertelt haar verhaal voorafgaand aan de award ceremonie van de Technology Playmaker Award, een internationale wedstrijd van Booking.com met als doel meer vrouwen te interesseren voor een ICT- studie of carrière door aansprekende rolmodellen in het zonnetje te zetten. Ze is voorgedragen door iemand – wie dat is weet ze tot de dag van vandaag nog steeds niet – in de categorie Young Technologist. "Ik heb het nagevraagd bij Booking.com, maar ze mochten er geen antwoord op geven met het oog op de GDPR." Ze moest het opnemen tegen 5 andere aanstormende IT-talenten en wint de prijs uiteindelijk niet, want de awards (en het prijzengeld van 5000 euro) gaat naar de Ethiopische Betelhem Dessie. De web- en mobiele technologie developer is onder meer oprichter en CEO van iCog Labs en Anyone Can Code (ACC). Van te voren maakte Iulia zich geen enkele illusie dat ze met de prijs naar huis zou gaan. “Ik ben gewoon een beetje geïntimideerd als ik zie wat de andere genomineerden allemaal al hebben bereikt op jonge leeftijd. Zij verdienen het veel meer dan ik, dus ik heb mijn overwinningsspeech niet voorbereid”, lacht ze.

De Roemeense doet momenteel de master Data Science in deeltijd aan de Universiteit van Amsterdam. Tegelijkertijd loopt ze fulltime stage bij Microsoft als Data- & AI-specialist. Tot voor kort stond ze ook nog voor de klas als onderwijsassistent bij de UvA bij de bachelor AI. “Dat heb ik onlangs stop moeten zetten, omdat het wat veel werd allemaal.”

Ze wil graag meer jonge vrouwen enthousiasmeren voor een carrière in de ICT en treedt graag op als rolmodel. Vorig jaar kreeg ze een notering in de Next Web's T500, een ranglijst met de beste 500 digitale talenten in Nederland onder de 26. Daarnaast was ze mentor tijdens Wonder Women Tech in London (juni 2018) en panellid op de Women in Tech Regatta in Amsterdam (oktober 2018). “Vrouwelijke rolmodellen zijn hard nodig voor meisjes. Ook ik werd vroeger op school al ontmoedigd om een ICT-studie te gaan doen. Ik hoorde pas van een vriendin die Computer Science is gaan studeren in Roemenië, dat haar mannelijke klasgenoten over vrouwelijke studenten praten als ‘de meiden hier zijn ook aardige jongens’, en dat moet ophouden!”

Iulia had op de middelbare school een docente programmeren die een belangrijk rolmodel voor haar was. “Zij gaf me het idee: ik ben niet raar dat ik als meisje wiskunde en programmeren leuk vind. Bovendien is het fijn om te zien dat zij het ook heeft gered. Dat probeer ik nu ook te laten zien aan jonge vrouwen en meisjes. Ik laat zien hoe interessant en uitdagend het werk is, tegen welke dingen ik als vrouw in een mannenwereld aanloop en hoe ik omga met de vooroordelen.”

Het gaat niet vanzelf

Voor vrouwen die actief zijn in de IT, maar zich niet willen inspannen voor meer diversiteit op de werkvloer, heeft ze geen goed woord over. “Ze roepen dan dat Nederland een ontwikkeld land is en dat ze er niets aan kunne veranderen als vrouwen niet willen. Uiteraard kun je ze niet dwingen, maar het is belangrijk om ze te laten zien hoe leuk het is en dat ze het vaak wèl kunnen. Meer vrouwen in de IT gaat namelijk niet vanzelf. Ook hier in Nederland wordt er nog altijd regelmatig op jonge leeftijd al door ouders en docenten ingeramd dat een alfastudie misschien wel een beter idee is voor meiden. En dat is echt totale onzin! Ontdek waar je goed in bent en waar je hart sneller van gaat kloppen. Dat kan van alles zijn, maar laat je niet ontmoedigen door anderen en geloof in jezelf!”

Als ze volgend jaar klaar is met haar master wil ze het liefst meer internationale ervaring opdoen. “Het liefst blijf ik in Amsterdam of een andere Europese IT-hub, terug naar Roemenië kan altijd nog.”

Lees meer over Loopbaan OP AG Intelligence
1
Reacties
Miranda van Roggen 16 maart 2019 02:29

‘Ook hier in Nederland wordt er nog altijd regelmatig op jonge leeftijd al door ouders en docenten ingeramd dat een alfastudie misschien wel een beter idee is voor meiden’. Eh sorry hoor, maar waar gebeurt dit nog? Niet binnen de Nederlandse cultuur in elk geval, daar slaat deze opmerking nergens op. Ik ben van Nederlands/Indische afkomst en een vrouw en ik ben helemaal nergens tegengewerkt. lulia doet overkomen alsof je een of andere enorme strijd moet voeren als meisje in Nederland voor die leuke baan in de IT. Wie vind een meisje/vrouw die wiskunde en programmeren leuk vindt nog raar??? En geen goed woord over hebben voor vrouwen die actief zijn in de IT maar ‘zich niet willen inspannen voor meer diversiteit’??? Uh, die werken keihard en hebben het misschien enorm druk? Ik vind mijn baan overigens nog steeds geweldig maar alleen maar leuk is het niet altijd. Regelmatig moet er in de avonduren en weekenden van alles getest worden dus een 9 tot 5 baan is het al niet wat veel mensen niet prettig vinden, tel daar nog de mopperende klanten èn management (want het werkt nooit snel en goed genoeg) plus de tijdsdruk bij op, dat is waar de meeste mensen afhaken. Hoe goed je ook bent. Dat staat los van hoe leuk het is maar die kant van werken in IT moet niet uitgevlakt worden. Anders krijg je dat ze hun collega’s voor die dingen op laten draaien omdat ze om 17:00 uur toch echt naar huis moeten, niet in het weekend willen werken en de werkdruk niet aankunnen.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.