Innovatie & Strategie

Infrastructuur
legacy

Meer omzet en lagere kosten door modernere IT

Up to date IT van levensbelang voor digitalisering organisatie

© Shutterstock
3 april 2017

Up to date IT van levensbelang voor digitalisering organisatie

Een grondige modernisering van de IT-infrastructuur levert een gemiddelde omzetstijging op van 14 procent. Bovendien kunnen de operationele kosten met 13 procent omlaag.

Dat blijkt uit onderzoek van Manson Bourne onder 800 IT-beslissers bij organisaties met meer dan 500 medewerkers in onder meer de VS, Duitsland, Italië, Japan en Australië. Het onderzoek werd gedaan in opdracht van Avanade.

Het onderzoek richt zich op de relatie tussen IT-modernisering en het succes van digitale transformaties binnen grote ondernemingen. Die digitale transformaties zijn voor veel organisaties van groot belang om de komende jaren succes te blijven hebben.

Verouderde systemen

Twee derde van de respondenten is er van overtuigd dat conventionele systemen die nu bij veel organisaties worden gebruikt, niet geschikt zijn om de komende jaren hun organisatie optimaal digitaal zaken te laten doen. En bij de meeste organisaties wordt ook nog steeds gewerkt met verouderde IT-infrastructuren. Uit het onderzoek blijkt dat maar een op de drie systemen binnen organisaties gebaseerd is op de modernste technologieën.

Om binnen een grote onderneming een digitale transformatie met succes door te voeren is het belangrijk dat gelijktijdig twee benaderingen worden gehanteerd, vinden bijna alle (93 procent) respondenten. Voor het optimaliseren van kernsystemen moet een duidelijk beleid worden vastgelegd. Tevens moet verkend worden welke innovaties nodig zijn voor de business.

De moderne technologieën die hiervoor de komende 3 jaar geïmplementeerd moeten worden, zijn robotic process automation (56 procent), intelligent automation (61 procent) en cognitive automation (59 procent). Onder dat laatste valt ook AI.

Cloud

Ook een overstap, of intensiever gebruik van de cloud, is een belangrijke modernisering die moet worden doorgevoerd. 87 procent geeft aan dat hun organisatie cloud stacks wil implementeren om hun eigen data centers met de publieke cloud te integreren.

Rond de 90 procent vindt dat moderne software-ontwikkelmethodes en technologie voor het automatiseren van processen van cruciaal belang zijn om aan de eisen te kunnen voldoen die de business de komende jaren zal hebben.

Directie

Dat er nu nog zo veel verouderde systemen in gebruik zijn, ligt voor een groot deel aan het algemeen management. De meeste IT-beslissers beseffen dat ze in een business case voor investeringen in IT niet alleen de voordelen voor de IT-organisatie moeten benadrukken maar óók de ROI-voordelen. Probleem is echter dat bij 87 procent het algemeen management de mogelijke ROI-voordelen van de modernisering van IT niet inziet.

Lees meer over
Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.