Overslaan en naar de inhoud gaan

MediaMarkt krabbelt weer op na cyberaanval

Het is weer mogelijk om bestellingen bij de MediaMarkt te ruilen en te laten repareren. Dat zegt een woordvoerder van de elektronicagigant tegenover het AD. De winkelketen werd eerder deze week getroffen door een digitale aanval. De woordvoerder zegt nu dat er geen klantgegevens gestolen zijn.
Mediamarkt
© Shutterstock.com
Shutterstock.com

De MediaMarkt ontdekte de aanval afgelopen maandag. Door de aanval konden alleen spullen uit de fysieke winkels afgerekend worden. Het afhalen van bestellingen en retour brengen van producten kon niet meer. De webshop bleef wel online en naar behoren functioneren. Woordvoerder Angela Meijer van de MediaMarkt zegt nu tegenover het AD dat alle klantdata volledig veilig zijn en dat klanten zich dus geen zorgen hoeven te maken.

Volgende stap nog onduidelijk

De winkelketen bevestigt nog niet dat het om ransomware gaat, zoals RTL Nieuws maandag meldde. De nieuwswebsite schreef gisteren verder dat de aanval uitgevoerd is door de criminele groepering Hive, die sinds juni dit jaar bedrijven en organisaties aanvalt en hun computers en bestanden gijzelt. Hive zou om 43 miljoen euro losgeld hebben gevraagd. MediaMarkt wil tegenover het AD echter ook niets over een mogelijke losgeldsom zeggen of vertellen of er onderhandeld wordt. 

De MediaMarkt is volgens de woordvoerder met professionele partijen in Duitsland bezig om alles te onderzoeken. "Wat de volgende stap is, is nu nog niet bekend. Voor ons waren de klantgegevens het allerbelangrijkste en we zijn blij dat die volledig veilig zijn."

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in