Medezeggenschap pakt rol vakbonden bij Atos Origin

14 november 2008
De COR stelt als voorwaarde dat er een jaarlijkse ondernemingsovereenkomst wordt gesloten, met afspraken en voorwaarden over het arbeidsvoorwaardenoverleg. Bijvoorbeeld over de tijdsbesteding van COR-leden, het inhuren van externe expertise en een escalatieprocedure, mochten COR en directie er onverhoopt niet uitkomen.

Alle vier de ondernemingsraden van Atos Origin geven de voorkeur aan een cao die met de vakbonden is overeengekomen. Als dat niet kan, kiezen ze voor breed overleg tussen COR en werkgever over de arbeidsvoorwaarden, zeggen Wim Lucassen en Hans van Woudenberg van de COR. De directie van Atos Origin heeft herhaaldelijk aangegeven van de cao af te willen. De COR zal niettemin de komende jaren blijven proberen toch nog tot een cao bij Atos Origin te komen.

Lucassen en Van Woudenberg ontkennen niet dat de COR verdeeld is over de beslissing. De OR van de divisie Managed Services (3700 medewerkers) wil er alles aan doen om terug te gaan naar een cao en wil niet met de werkgever praten over arbeidsvoorwaarden. Dat gaat wel gebeuren zodra de ondernemingsovereenkomst rond is. Een belangrijk onderwerp is de aanpassing van de beloningssystematiek van Atos Origin, die per 1 januari rond moet zijn.
Van Woudenberg heeft een inventarisatie gemaakt van de manieren waarop IT-bedrijven met hun collectieve arbeidsvoorwaarden omgaan. Hij kwam tot de conclusie dat er weinig verschil is tussen de overlegpraktijk met een ondernemingsovereenkomst enerzijds en met een cao anderzijds. “Werkgevers blijken in het algemeen lastige partijen te zijn om goede arbeidsvoorwaarden mee af te spreken”, zegt Van Woudenberg.
 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!