Mansystems mikt op groei in Duitsland

19 maart 2010

We hebben er negen maanden over gedaan om te beslissen over de overname. Maar de cultuur van N-Tuition past goed bij ons, er is veel synergievoordeel waardoor we in een klap binnen zijn bij veel Duitse klanten en het lost ook een capaciteitsprobleem op”, zegt Hans van Donge, vicepresident van Mansystems.

Mansystems telt na de overname ruim 175 medewerkers in Nederland, Duitsland en Polen. Het bedrijf startte twintig jaar geleden met een eigen servicemanagementtool die geheel volgens ITIL was gebouwd: ExpertDesk. Nu nog haalt het bedrijf de meeste omzet en winst uit dit product. Daarnaast heeft het bedrijf een methodiek, OpenDMCE, voor de verbetering van de efficiency van datacentra. Mansystems ontwikkelt zijn software zelf en het zorgt ook voor de implementatie, het beheer en het onderhoud. Daarbij maakt het al jaren gebruik van Remedy.

Het bedrijf is de crisis tot nu toe zonder noemenswaardige problemen doorgekomen. “We draaien heel goed. We hebben geen gekke dingen gedaan en zijn altijd heel rustig gegroeid: 10 tot 15 procent per jaar; in mensen, omzet en winst”, zegt Van Donge. “Met onze klanten hebben we relatief langdurige relaties. Dat komt mede doordat we met onze software in het hart van systemen zitten. We zijn heel stabiel, wat niet betekent dat we niet durven investeren. We hebben bijvoorbeeld minstens anderhalf miljoen euro geïnvesteerd in softwareontwikkeling en menskracht voor ons product Efficiency Center. Dat levert ons enorme mogelijkheden om anticyclisch te investeren. We zullen dan ook geen venture capitalists binnenhalen voor overnames, want we willen wel leuk blijven leven. Geen vreemd vermogen betekent ook dat wij niet gedwongen kunnen worden kortetermijnbeslissingen te nemen die in feite alleen genomen moeten worden om de investeerder te plezieren.”

Bedachtzaamheid lijkt het motto van Mansystems. De overname is ook bepaald niet impulsief gebeurd. Niet alleen gingen er negen maanden aan overleg aan vooraf, ook ging het initiatief niet uit van het Barneveldse bedrijf maar van N-Tuition. Mansystems heeft al enige tijd een klein kantoor in Duitsland omdat het daar een tweede thuismarkt wil creëren, maar dan wel via autonome groei. “We hebben van nabij heel veel overnames mis zien lopen. Dat je miljoenen betaalt en dat dan na twee of drie jaar die extra omzet die de overname had moeten opleveren geheel verdwenen is. Het gaat in drie van de vier gevallen mis. Daarom hebben we goed onderzocht of de cultuur van N-Tuition bij ons past. Wij hechten veel belang aan de cultuur: hoe je denkt, hoe je zaken doet. Dat we daarin matchen is voor ons belangrijker dan wat het precies kost.”

Van Donge somt op: “Net als hier is er een laag verloop bij het personeel en bij de klanten. Daarnaast is er veel synergievoordeel. Zij hebben ARS, een XML-koppeling tussen Remedy en heel veel andere software. Dat hebben wij ook, maar veel generieker. De combinatie is heel krachtig. De oplossingen richten zich op businessconsultancy: welke data wil je wanneer hebben? Vervolgens vullen we de technologie in. Dat doen zij ook, maar meer aan de SAP-kant en wij doen dat meer aan de Oracle-kant.

Met een correcte interfacing van applicaties hoef je geen ERP-applicaties te vervangen voor veel grotere systemen. Die expertise hebben we allebei. Het lost ook een capaciteitsprobleem op. We hoeven nu niet meer steeds mensen uit Polen over te laten komen om bij te springen. En het levert ons nieuwe klanten op waar je anders jaren over doet om ze te krijgen. Duitsland is heel sterk een SAP-land. Daar zijn we zo heel goed binnen.”

Duitsland is voor Mansystems interessant omdat er heel veel legacy zit in de datacentra. “Er is daar een grote vervangingsslag gaande. En wij hebben kennis van de servicemanagementmarkt – dat is een vervangingsmarkt. In vervangingsmarkten is veel behoefte aan die kennis, maar daalt het expertiseniveau doordat het niet supermodern is, waardoor het niet aantrekkelijk is voor jongeren om je erop te richten. Daarnaast loopt DCME er goed. De propositie is erop gericht je bestaande middelen zo goed mogelijk in te zetten. Ik verwacht dat dat in Duitsland heel hard kan gaan, omdat verantwoord ondernemen daar veel dieper in de genen zit. Hier is het meer: groen is oké maar het moet wel geld opleveren”, aldus Van Donge.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!