Beheer

Security
Mandemakers volgende week weer operationeel naar ransomwareaanval

Mandemakers volgende week weer operationeel na ransomwareaanval

Concern zegt back-ups terug te zetten.

© CC0 Pixabay.com,  VISHNU_KV
1 juli 2021

Concern zegt back-ups terug te zetten.

Het Waalwijkse bedrijf De Mandemakers Group (DMG) zegt begin komende week weer operationeel te zijn: maandag, uiterlijk woensdag. Het bedrijf is dinsdag getroffen door een ransomware-aanval. Tegen Omroep Brabant zegt de directeur dat momenteel back-ups worden teruggezet waardoor het volgende week up and running hoopt te zijn.

Gisteren plaatste de keuken-, badkamer- en meubelfabrikant op de website een bericht tijdelijk onbereikbaar te zijn als gevolg van een cyberaanval. “Cybercriminelen hebben onze operationele systemen van ons bedrijf geblokkeerd”, stond er. Ook liet het bedrijf weten dat Fox-IT is ingeschakeld om de problemen op te lossen. Het getroffen bedrijf heeft aangifte gedaan bij de politie én melding bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Onbereikbaar

Door de IT-problemen was het bedrijf telefonisch niet bereikbaar. De meer dan 200 filialen waren wel open, al zouden veel werknemers naar huis zijn gestuurd. Afspraken met klanten voor de levering, inmeten of bezorging gaan grotendeels door als gepland, zegt het bedrijf.  “Echter kunnen we vertragingen niet uitsluiten.”

De directeur laat aan de Brabantse omroep weten dat er gefaseerd wordt overgegaan naar de oude infrastructuur. Hij laat niet weten of er alsnog wordt betaald of hoeveel losgeld er wordt geëist. De Mandemakers Groep is het bedrijf achter keukenmerken als Mandemakers, Brugman en Keukenconcurrent, maar ook meubelwinkels als Montel, Morres en Piet Klerkx.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.