Beheer

Security
security

Makers mobiele malware actief op zoek naar investeerders

Beruchte malware-leverancier terug op de markt

14 januari 2021

Beruchte malware-leverancier terug op de markt

Leveranciers van mobiele malware zijn actief op zoek naar investeerders op online fora voor hackers. Dat melden onderzoekers van Check Point Software. Ze troffen onlangs nieuwe advertenties van een beruchte Android-malwareleverancier uit India aan.

Een 25-jarige man van Indiase afkomst, die op online fora de naam ‘Triangulum’ gebruikt, lijkt volgens de onderzoekers teruggekeerd met een nieuwe malware tool. Ze troffen in de online platforms voor hackers advertenties met door hem ontwikkelde malware aan die het mogelijk maakt om apparaten over te nemen en toegang te verkrijgen tot onder meer Facebook, Instagram, Skype, Whatsapp en Telegram.  

Volgens de cybersecurityfirma is het 'mastermind' sinds september 2017 al actief op zoek naar potentiële investeerders en partners. Hij pronkte op forums hij nadrukkelijk met de functies van zijn tool, voordat hij de malware te koop aanbood.

Remote Access Tool

De cybercrimineel probeert sinds kort onder meer een Remote Access Tool (RAT) aan de man te brengen, gericht op Android-apparaten. De tool is in staat is om toegang te verkrijgen tot de Command & Control-server. “Het kan lokale gegevens vernietigen en soms zelfs hele besturingssystemen te verwijderen", aldus de onderzoekers. In het rapport beschrijven zij een levendige actieve ondergrondse markt voor mobiele malware.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.