Main Capital investeert in hostingbedrijf Denit

9 februari 2016
Investeerder Main Capital heeft een meerderheidsbelang verworven in Denit Hosting Solutions, een provider die zich specifiek richt op managed hosting voor IT- en SaaS/softwarebedrijven. Main Capital was tot dusverre vooral actief met participaties in softwarebedrijven.

Main Capital denkt de waarde van Denit te kunnen vergroten door het bedrijf onder meer actief ondersteunen bij de uitbouw van zijn  marktpositie. Daarbij wordt ingezet op autonome groei en selectieve aanvullende acquisities. Denit heeft sinds 1999 een positie opgebouwd in managed hosting. De kracht van Denit zou voornamelijk gelegen zijn in gespecialiseerde technische kennis, innovatie, klantgerichtheid, hoge securitystandaarden en dienstverlening op basis van Denit high performance & availability.

Verschuiving naar SaaS

Door het netwerk van Main Capital in de software-industrie kan Denit verder focussen op een gespecialiseerde hostingpropositie voor IT- en SaaS/softwarebedrijven. Daarbij zal worden ingezet op innovatie, schaalvergroting en een dialoog met de klant. Partner  Pieter van Bodegraven van Main Capital: “Main Capital heeft continue te maken met hostingvraagstukken bij de softwarebedrijven waarin wij investeren. Door de steeds verder gaande verschuiving naar SaaS zal deze vraag in de komende jaren toenemen. Met innovatieve diensten op de roadmap zoals Amazon Cloud-integratie weet Denit in toenemende mate grote klanten succesvol aan zich te binden. Door het inzetten van ons netwerk kunnen wij een bijdrage leveren aan de groei. Wij hebben veel vertrouwen in het management van Denit dat wij zo veel mogelijk zullen ondersteunen bij het uitbouwen van het bedrijf."

Vertrouwen

Mede-oprichter en Managing Director Edwin Cornelissens van Denit betoont zich ingenomen met de inbreng van de private equity investeerder: “Main Capital heeft een deel van het aandelenpakket van Dennis Bruin (oprichter) en mijzelf overgenomen. De samenwerking biedt ons een stevige financiële en commerciële basis om onze ambities te realiseren. Wij kennen de mensen achter Main al ruim vier jaar en er is veel onderlinge waardering. Samen met hen hebben wij veel vertrouwen in een gezonde groei van ons bedrijf.”


Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.