Overslaan en naar de inhoud gaan

Mailbox enkele honderden KPN-klanten mogelijk gehackt

Hackers hebben mogelijk toegang gekregen tot de servers waar mailboxen van KPN-gebruikers op staan. Die gebruikers kunnen het beste een nieuw wachtwoord aanmaken en, als ze dat nog niet hadden gedaan, tweefactorauthenticatie instellen, zegt KPN.
hack
© Shutterstock.com
Shutterstock.com

KPN ontdekte de aanval begin september. Die trof het onderdeel InternedServices, dat wordt gebruikt door zo'n 280 kleine zakelijke klanten. "We hebben de servers meteen uit de lucht gehaald. De klanten konden daardoor tijdelijk geen gebruik maken van hun mail en internet. Twee op de drie klanten zijn inmiddels weer in de lucht", legt een woordvoerder van de provider uit.

Het onderzoek naar de aanval loopt nog. "We hebben sporen gevonden dat de daders daadwerkelijk binnen zijn geweest. Dat hoeft niet te betekenen dat ze data ontvreemd hebben of ergens hebben gekeken. Maar we kunnen het nu ook nog niet uitsluiten."

KPN weet nog niet door wie de aanval is uitgevoerd, en waar ze naar op zoek waren. Het bedrijf weet ook niet of het een gerichte aanval was, of dat de aanvallers een gat zagen en gebruik maakten van de gelegenheid. "Dat moet je aan de daders zelf vragen. We zijn in elk geval nog niet benaderd door partijen die zeggen dat ze achter de aanval zitten".

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in