Loopbaan

Software-ontwikkeling
studenten

Low code platform gratis voor studenten en docenten

Mendix lanceert Global University Program om tekort aan softwareontwikkelaars terug te dringen.

19 januari 2018

Het Rotterdamse softwarebedrijf Mendix – dat ook kantoren heeft in Boston en Londen – is gestart met een wereldwijd programma voor onderwijsinstellingen. Inmiddels zijn er 39 scholen en universiteiten aangesloten, waarvan 14 in Nederland.

Mendix kwam tot dit besluit na de aanhoudende krapte op de IT-arbeidsmarkt, met name vacatures voor softwareontwikkelaars zijn steeds lastiger in te vullen. Vanaf nu kunnen studenten en docenten het low code platform van Mendix daarom gratis gebruiken. Daarnaast worden scholen en universiteiten ondersteund bij het opnemen van de technologie in het curriculum en er worden gratis video’s, opdrachten, workshops en certificeringstrajecten aangeboden.

Het programma is in januari 2017 van start gegaan en in november van dat jaar officieel gelanceerd en wordt geleid door director Education & University Programs Julie Kukesh. Het tekort aan IT-professionals – en met name softwareontwikkelaars – zal naar verwachting nog jarenlang aanhouden. “Uit cijfers van Gartner blijkt dat 66% van de CIO’s rept over een talentcrisis. Wij willen met ons programma een steentje bijdragen om zo veel mogelijk studenten en docenten in aanraking te laten komen met onze technologie”, vertelt Kukesh.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!