Development

Software-ontwikkeling
developers

Low code ontgroeit het 'for dummies'-imago

Integratieproblematiek vergt de meeste tijd.

© Shutterstock BAZA Production
24 februari 2021

Low-code- of no-codetechnologie is allang niet meer alleen de speelgoeddoos waarmee niet-IT-geschoolden van de werkvloer (citizen developers) naar eigen inzicht zelf handige appjes kunnen bouwen. IT'ers zien steeds vaker in dat de technologie ook bij de bouw van complexe toepassingen uitkomst kan bieden.

Everyday Heroes is een voorbeeld van een stichting die koos voor een volledige low-codeaanpak voor de bouw van een solide IT-backoffice. De stichting heeft tot doel het pad te effenen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt (zie kader). Gestart als een klein initiatief, zit het inmiddels in een fase van sterke groei.

De organisatie heeft te maken met informatie uit veel bronnen, zoals een crm-systeem, het boekhoudpakket Exact, paymentprovider Mollie, registraties gedaan op de website en externe bronnen zoals bijvoorbeeld gemeenten, UWV en andere jobcoachorganisaties. "Wij moeten aan de andere kant uitgebreide rapportages leveren, onder meer om onze stakeholders inzicht te geven in wat er met hun geld is gebeurd", legt oprichter Sabine de Jong uit.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!