Logica ziet breder perspectief voor midofficesuite

7 mei 2010

Triple C staat voor ‘Case Connected Community’. Logica omschrijft het als ‘de nieuwe manier van zaakgericht werken’ en als ‘een volledig geïntegreerd Front en Mid Office’. Het bedrijf heeft met elf bedrijven een ‘partnerconvenant’ gesloten en vormt daarmee een ‘ecosysteem’ dat het product verder moet ontwikkelen. Primair richt dat zich nog op gemeenten. Lapré: “Openheid is essentieel. Ons zaaksysteem is open source. We willen nu een community opbouwen, een gemeenschap van leveranciers en gemeenten, om er nieuwe applicaties aan toe te voegen. Een soort app store voor zaakgericht werken. Met GovUnited zijn we voor gemeenten een werkgroep gestart, waarin zij bijvoorbeeld een prioritering afspreken.”

Een eerste toevoeging presenteerde Logica vorige week op de beurs Overheid & ICT. Dat was een Iphone-app, waarmee men kapotte straatverlichting en andere onregelmatigheden in de openbare ruimte aan de gemeente kan melden. Logica werkt hierin samen met verbeterdebuurt.nl, een initiatief van door het ministerie van Binnenlandse Zaken ondersteunde ‘digitale pioniers’ CreativeCrowds. Overigens lanceerde het Driebergse bedrijf Yucat dezelfde dag eenzelfde applicatie, met Eindhoven als eerste gemeente die ook terugmeldt wat er met de melding is gedaan.

Logica’s convenantpartners zijn naast genoemde buurtverbeteraars Green Valley (waarmee de suite voor GovUnited is ontwikkeld en dat nu genoteerd staat voor onder meer een mobiele frontoffice), Berkeley Bridge (vergunningenloket), GO Partners/HumanInterference (matching basisregistraties), Icatt (e-learning), KlantinFocus (klanttevredenheidspeiling), Sigmax (mobiel handhaven), Sdu (WMO-kompas), TNT Post (post scannen), Yellowtail (samenwerking gemeenten, netbeheerders en aannemers) en Zarafa (hosted mail).

Na de onlangs gerealiseerde gedeeltelijke implementatie bij GovUnited-gemeenten Steenwijkerland, Teylngen, Uden en Westerveld volgen binnenkort nog acht leden van dit samenwerkingsverband. Welke dat zijn wil Logica noch GovUnited kwijt. GovUnited-voorzitter en wethouder van Steenwijkerland Peter van der Terp gaf Logica’s midoffice twee weken geleden in Automatisering Gids nog een zesje.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!