Beheer

Security
EP

Lockdown geeft laptopdieven gelegenheid bij Europees Parlement

Inbrekers hebben hun slag geslagen in Brussels kantoor van Europees Parlement.

© CC0 Public Domain Chequeredink
1 juli 2020

Inbrekers hebben hun slag geslagen in Brussels kantoor van Europees Parlement.

Onbekenden hebben laptops, tablets en andere spullen gestolen uit kantoren in het Europees Parlement in Brussel. Dat gebeurde toen de parlementsgebouwen vrijwel verlaten waren vanwege de coronapandemie. Het parlement heeft een onderzoek ingesteld, laat een woordvoerder weten.

Uit het kantoor van de Duitse Europarlementariër Nico Semsrott werden zes weken geleden twee laptops uit een kast ontvreemd, zei hij in een filmpje op sociale media. Ook enkele USB-sticks en een tripod zijn gestolen uit zijn kantoor in Brussel, verklaart de komiek die de Europese politiek in is gegaan.

Volgens hem zijn zeker vijftig collega’s bestolen en misschien wel honderd. Een woordvoerder van het Europees Parlement wil geen aantallen noemen. Semsrott heeft na weken van communicatie met securitymedewerkers van het EP en de Brusselse politie zijn collega's maandag rechtstreeks gewaarschuwd in een groepsmail.

'Camera's uitgeschakeld'

De Duitse politicus sluit niet uit dat de dief of dieven een sleutel van de kantoren hadden. Bij de groene afgevaardigde Thomas Waitz werd een tablet gestolen. De indringer had volgens hem een sleutel van zijn kantoor. Volgens beide Europarlementariërs is een deel van de bewakingscamera’s uitgeschakeld geweest tijdens de inbraken.

Semsrott vindt dat de parlementsdiensten veel te passief hebben gereageerd. Hij spreekt van een groot schandaal. Als reactie biedt hij een PDF aan met te printen A4'tjes om op kostbare dingen te plakken zodat die het verzoek weergeven om svp niet te stelen. Deze 'antidiefstalvellen' vinden al aftrek bij enkele collega's.

Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
1
Reacties
Bop 13 juli 2020 18:25

Wouter Koolmees:
A.u.b. niet frauderen met de corona-hulp.
Daar vertrouwen we op.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.