Development

Software-ontwikkeling
blockchain

Linux Foundation werkt aan blockchain-tool voor smart contracts

Composer moet gebruik smart contracts makkelijker maken

Blockchain © CC BY 2.0 - Flickr.com,  Howard Lake
9 mei 2017

Composer moet gebruik smart contracts makkelijker maken

De Linux Foundation ontwikkelt een tool voor het bouwen van zakelijke blockchain-netwerken: smart contracts.

Het project heeft de naam Hyperledger Composer en moet een modelleringstaal opleveren die gebaseerd is op JavaScript. De taal biedt REST API-ondersteuning, waardoor zowel ontwikkelaars als niet-ontwikkelaars hun zakelijke netwerken kunnen modelleren. Ook biedt Hyperledger Composer ondersteuning voor het modelleren van verbindingen en regels voor datavalidatie.

Blockchains worden vaak gebruikt voor zogeheten smart contracts waarmee elektronische transacties automatisch uitgevoerd kunnen worden als ze voldoen aan vooraf bepaalde voorwaarden. Hyperledger Composer moet de ontwikkeling en het gebruik van smart contracts vergemakkelijken.

Composer is ontwikkeld bovenop Hyperledger Fabric en kan draaien op andere gedistribueerde ledgertechnologieën als Hyperledger Iraho en Hyperledger Sawtooth. Hyperledger Fabric is de code die ontwikkeld wordt binnen het Hyperledger Project, dat begin vorig jaar van start is gegaan en wordt geleid door de Linux Foundation. Dit open source blockchain platform ondersteunt gedistribueerde ledgers die gebaseerd zijn op blockchain. Aan het project doen een tiental grote organisaties mee, waaronder Cisco. IBM, Red Hat, VMWare, ABN Amro, JP Morgan en Accenture.

Aan Composer werken nu vooral medewerkers van IBM en Oxchains. Aangezien dit een open source-ontwikkeling is, zijn andere ontwikkelaars van harte welkom, benadrukt de Linux Foundation.

Meer informatie is hier te vinden.

Documentatie voor Hyperledger Composer is hier te vinden.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.