Innovatie & Strategie

Security
Linksys wellness pods

Linksys analyseert verandering in radiogolven door mens

Wifi-signaal geeft ademhalingsritme aanwezigen prijs.

Wellness pods © Linksys
9 januari 2020

Wifi-signaal geeft ademhalingsritme aanwezigen prijs.

Linksys gaat steeds verder in het analyseren van de omgeving in gebouwen. Nieuwe toepassingen kunnen zelfs melden of de aanwezigen ademen, alarm geven als iemand valt of er onverwacht iemand binnenkomt.

De nieuwe aanpak van beveiliging volgt uit een samenwerking tussen het routerbedrijf en Origin Wireless, een bedrijf gespecialiseerd in toepassingen van kunstmatige intelligentie in draadloze sensoren. In oktober kondigde Linksys al de beschikbaarheid aan van Linksys Aware, een dienstverlening die gebruik maakt van een maasvormig (mesh) wifi-netwerk.

Het mesh-netwerk dient in eerste instantie om het wifi-signaal in de ruimte te optimaliseren door verschillende accespoints op te stellen die op een intelligente manier op elkaar inspelen. Het bijkomend effect is dat zodra er beweging is in de ruimte, het evenwicht in het mesh-netwerk wordt verstoord. Door die verstoringen te analyseren is het mogelijk iets te zeggen over wat die verstoringen veroorzaakt. Origin Wireless heeft een aantal patenten op die technologie.

Ademhaling is te detecteren

Op de CES toont Linksys deze week een nieuwe toevoeging genaamd 'Wellness Pods', kleine apparaatjes die ook door de ruimte worden verspreid en draadloos contact maken met de router. Deze pods verfijnen het mesh-netwerk zodat het zelfs mogelijk is om het ademhalingsritme en slaappatroon van de in de ruimte aanwezige personen te detecteren.

De Aware-dienstverlening in combinatie met de Velop Tri-Band routers - die Linksys in oktober introduceerde voor het creëren van het mesh-netwerk - voert 30 keer per seconde een meting uit op verstoringen in het netwerk. Met de Wellness Pods erbij wordt het aantal metingen opgeschroefd naar 1500 keer per seconde. Daardoor is het mogelijk zelfs de kleinste bewegingen in een ruimte te signaleren.

Ouderenzorg en beveiliging

Linksys ziet toepassingsmogelijkheden in de domotica-sfeer, bijvoorbeeld om het welzijn van zelfstandig wonende ouderen in de gaten te houden zonder de inzet van camera's. Ook zijn toepassingen mogelijk in de fysieke beveiliging van ruimtes zonder dat daar een apart beveiligingsnetwerk voor aangelegd hoeft te worden. Linksys biedt de Aware-dienstverlening aan voor een bedrag van 24,99 dollar per jaar.

Lees meer over
Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.