Overslaan en naar de inhoud gaan

LinkedIn-test verifieert vaardigheden gebruikers

LinkedIn laat gebruikers zelf hun vaardigheden invullen, maar gaf tot nu toe geen mogelijkheid om te bewijzen dat die persoon de vaardigheden ook echt heeft. Met een nieuwe test op het zakelijke netwerk komt daar verandering in.
LinkedIn Microsoft
© Microsoft
Microsoft

De tests worden aangeboden via een nieuwe functie genaamd Skill Assessments. Dit zijn korte, multiple-choice-testen die gebruikers kunnen maken om hun kennis over bijvoorbeeld programmeertalen of software packages te verifiëren.

De eerste tests zijn Engelstalig en omvatten 75 verschillende vaardigheden. De tests zijn volledig gratis uit te voeren. In de toekomst moeten er meer talen en vaardigheden bijkomen. 

Gebruikers die een score van 70 procent of meer weten te behalen, kunnen een badge voor een geverifieerde vaardigheid toevoegen aan hun profiel. LinkedIn hoopt dat dit het werk van recruiters ook eenvoudiger maakt. 

Vertrouwen is goed, controle is beter

Skill Assessments was al enige tijd als beperkte bèta beschikbaar, maar wordt nu wereldwijd uitgerold. LinkedIn laat tegenover TechCrunch weten dat de nieuwe functie al twee miljoen keer gebruikt is tijdens de bèta. 

De Skill Assessments kunnen een belangrijke toevoeging zijn voor LinkedIn. Het platform is een plek waar iedereen over werk praat en naar werk zoekt, maar nu het netwerk groter wordt, is het ook moeilijker om de details van de gebruikers te verifiëren. Met de Skill Assessments kan in ieder geval gecontroleerd worden of iemand wel de vaardigheden heeft die hij zegt dat hij heeft. 

De Skill Assessments worden ook gebruikt om gebruikers door te wijzen naar de gratis LinkedIn Learning Courses. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in