Beheer

Infrastructuur

LG fuseert beeldschermen in 29 inch ultrawide

22 augustus 2014

Dit scherm is ideaal voor wie twee monitorengebruikt als één, maar de rand van de behuizingin het midden storend vindt. De ultrawide verhouding smeedt de twee naadloos aan elkaar. De meegeleverde splitscreensoftware kan het grote scherm desgewenst in twee, drie of vier blokken opsplitsen die zich gedragen als apart scherm.

Het beeld is helder en scherp bij de aanbevolen resolutie van 2560 x 1080. Deze resolutie wordt overigens niet door alle kabels en videokaarten ondersteund, dus dat is even opletten. Bij andere resoluties blijft een modderig en uit elkaar getrokken beeld over. Met het signaal over een Display Port-kanaal of HDMI gaat het goed.

De monitor komt in twee varianten, de 29UB65 en de 29UM65, waarbij de eerste is voorzien van een standaard die het mogelijk maakt het scherm in de portretstand te zetten.Vooral voor het bekijken van lange web­pagina’sof het bekijken van lange listings is deze stand een uitkomst.

Het beeldscherm heeft volgens de producent een contrastratio van 5.000.000:1 en een helderheid van 300 cd/m2. De behuizing is voorzien van een VGA-poort, maar omdat VGA de vereiste resolutie niet ondersteunt, is het nut daarvan onduidelijk. In de behuizing zit verder een aansluiting voor een koptelefoon en een audio-inputmogelijkheid. De monitor kost tussen de 440 en 499 euro inclusief btw afhankelijk van de leverancier.

 
Lees het hele artikel
Je kunt dit artikel lezen nadat je bent ingelogd. Ben je nieuw bij AG Connect, registreer je dan gratis!

Registreren

  • Direct toegang tot AGConnect.nl
  • Dagelijks een AGConnect nieuwsbrief
  • 30 dagen onbeperkte toegang tot AGConnect.nl

Ben je abonnee, maar heb je nog geen account? Neem contact met ons op!